EF+MAT telt vele ingrediënten

Meer dan 120 exposanten doen mee aan de eerste editie van Eurofinish+Materials, op 15 en 16 mei in de Brabanthal in Leuven (B). Maar EF+MAT is veel meer dan alleen een hal met beursstands. De meerwaarde voor exposant en bezoeker zit in de combinatie van innovatieve demo’s, een uitgebreid congresprogramma, side events, een science plaza, netwerkmogelijkheden zoals tijdens de internationale Meet&Match en de ‘Ask a Pro’-formule.

Beursorganisatoren Veerle Fincken (VOM) en Timo van Leent (Mikrocentrum) zijn unaniem: “Het samen organiseren van onze twee vakbeurzen, was de juiste keuze. We zien veel enthousiasme bij de exposanten omwille van de diverse mogelijkheden die zij krijgen om demonstraties te organiseren en presentaties te geven. Verschillende exposanten pakken dit trouwens samen aan en dat is voor de bezoeker echt een meerwaarde.”

Door de samenvoeging van de beurzen Eurofinish en Materials krijgt dit vernieuwde event alle ingrediënten om te komen tot een succesvol product. Van materiaalkeuze tot verwerking tot de finishing touch met een kwaliteitsbewaking in elke stap van het proces. Alle spelers in het productieproces zijn aanwezig. Veerle Fincken: “Voor het eerst in de Benelux vindt een vakbeurs plaats waar alle stappen binnen deze waardeketen afgedekt worden. Van design, materiaalkeuze, tot analyse, tot verbinden van materialen, tot oppervlaktebehandeling. We gaan zelfs verder. Op ons gezamenlijke event beperken we ons niet enkel tot de oplossingen zoals we die vandaag de dag kennen, maar ook de innovaties van morgen. In het uitgebreide congresprogramma en op de demoruimtes ervaar je hoe de ontwikkelingen binnen dit vakgebied constant in beweging zijn, letterlijk en figuurlijk.” De actuele lijst met exposanten is te raadplegen op de website van Eurofinish+Materials 2019. Deze bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties zijn actief als: Materiaaldeskundigen, (Design)softwareleveranciers, Oppervlaktebehandelaars, Leveranciers van chemie, verf, poeders, lijmen en hulpstoffen, Leveranciers van (meet-)apparatuur tot complete (coating)installaties, Leveranciers van analyseapparatuur, Leveranciers van milieutechnologie, energie en veiligheid, Studiebureaus, expertisebureaus en onderzoekscentra, Lijmdeskundigen, Deskundigen en leveranciers van mechanische verbindingen.

Demo’s en innovatie
Op de beursvloer zijn er daarnaast nog twee locaties voorzien waar exposanten, alleen of samen met andere exposanten, demonstraties tonen. Veerle Fincken: “In de live demo’s zijn alle stappen in de keten te zien. Het is de bedoeling dat verschillende expertises en diverse technieken aan bod komen in clusters op verschillende locaties binnen de hal. Op die manier krijgt de bezoeker geen gesegmenteerd verhaal maar effectief een antwoord op zijn vraag.” Enkele voorbeelden van demonstraties en innovaties zijn UV Inkjet technologie – 3D Printing (democluster 1), Elektrochemisch polijsten van roestvast staal (democluster 2), Ontgassen (democluster 3), Instant analyse van voorbehandelingsbaden (democluster 4), Belang van straalwerk bij metaal/beton verbindingen (democluster 5). Een actueel overzicht van de lezingen in het congresprogramma staat op de beurswebsite. De beursorganisatie geeft ook ruimte aan organisaties die een side event willen organiseren. Zo organiseert ATIPIC, de Belgische Vereniging der Technici van de Verf- en Aanverwante Industrieën, samen met VOM een technische namiddag over Metal Protection.

Science Plaza
Op de beursvloer is een speciale ruimte van 40m² voor kenniscentra, onderwijsinstellingen, start-ups en studenten(teams). Hier tonen zij producten, projecten en onderzoeken over innovatieve materialen en coatings. De vakbeurs EF+MAT2019 is op 15 en 16 mei (beide dagen van 10 tot 18 uur) in de Brabanthal in Leuven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Industriële reinheidsketen komt bijeen op Clean Event

09-04 Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen funest zijn voor het functioneren…

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Oppervlaktetechniek

Ontdek 12 oppervlakte behandelingstechnieken

19-09 In totaal zullen twaalf technologieën worden voorgesteld (in het Nederlands en Frans), met voor…

Automatisering

Slimme automatisering is er, nu de implementatie nog

14-06 Van een cobotarm die patat bakt en een lopende band waar met vision technologie…

Oppervlaktetechniek

Alles over duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op één dag

07-06 Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstof schaarste, maar ook het klimaat en de…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV