Energiezuinig buigen met hybride aandrijving

0

De eerste H-Brake Hybrid 110T 3 meter is recent in bedrijf gesteld bij Lute Brouwer in Nijverdal. De H-Brake Hybrid, door SafanDarley geïntroduceerd tijdens de Euroblech, beschikt over een hybride aandrijving; een combinatie van hydrauliek en elektronica. Deze duurzame machine is ecologisch, ergonomisch en energiezuinig.

De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door de hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30 procent korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen. De Hybrid beschikt over een grote inbouwmaat van 655 mm en een slag van 280 mm.

Lute Brouwer is actief in de bakkerijoven-branche. Het bedrijf is specialist op het gebied van rotatieovens en zijn daarnaast ook gericht op het leveren van service en onderhoud van ovens en branders. Met de komst van de nieuwe SafanDarley Hybrid kan de gehele range in eigen huis worden geproduceerd.