Entertainment centraal bij Kuka op TechniShow

0

Specialist op het gebied van robotica Kuka presenteert tijdens de TechniShow de Kuka Coaster, een pretparkattractie voor alle leeftijden. Hiermee biedt het Duitse bedrijf de functies van een robot in combinatie met entertainment.

Kuka levert industriële robots op maat voor elke sector en toepassing. De robots van Kuka zijn er in in verschillende varianten met de meest uiteenlopende payloads en reikwijdten. Zo biedt het bedrijf robots met een payload tot 3kg (de AGILUS reeks) en robots die een payload tot 1.300kg aankunnen (de FORTEC reeks). Daarbuiten bestaan nog de robots die geschikt zijn om met mensen samen te werken zonder de vereiste veiligheidsomheiningen. Hieronder valt bijvoorbeeld de collaboratieve robot LBR iiwa.

De meeste van deze robots worden gebruikt in industriële toepassingen zoals lassen, 3D-printen, en palletiseren. Om aan de bezoekers van de Technishow te tonen dat er bij robots van Kuka geen grenzen zijn voor toepassingsmogelijkheden, zal daarom de Kuka Coaster gepresenteerd worden. De bewegingen van de robot kunnen naar wens van de passagier worden uitgevoerd – van simpele draaibewegingen voor kleine kinderen tot indrukwekkende toeren voor de echte adrenalinejunkies. Met slechts één druk op de knop voert de Kuka Coaster de beweging uit die de mensen graag willen. Een pretparkattractie op maat gemaakt voor elke individuele bezoeker.

Kuka, hal 11, stand F066