ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

De Makers uit Zwolle is een ketenregisseur in de maakindustrie met een grote diversiteit aan bewerkingen, die voor klanten alles van co-engineering en ontwikkeling tot eindproduct verzorgt. Het bedrijf beschikt over een modern en breed machinepark met meerdere kantbanken, een geautomatiseerde ponsnibbelmachine, zaagmachines, freesmachines en lasautomaten. Ook kan er in eigen huis volledig geassembleerd worden.

Anco Euser van Widenhorn en Marcel Telnekes van De Makers bezegelen op de stand van Widenhorn de deal. In het midden Geert Jan Jongstra van de Makers.

Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak voor een goed calculatie- en offertesysteem. Koppeling met het huidige ERP systeem was een absolute must. In de zoektocht werden alle gerenommeerde on- en offline calculatiesystemen onderzocht. Widenhorn kon zelfs in de demonstratie de koppeling met het ERP systeem werkend demonstreren. De Makers deed voor het eerst mee aan de ESEF Maakindustrie om zich te presenteren als totaalproducent in de metaalindustrie. Ondanks dat de beurs wat rustiger was dan de TechniShow werden er goede contacten gelegd.

Succesvolle TechniShow Widenhorn

Widenhorn, al onafgebroken deelnemer aan de TechniShow vanaf het eerste uur in 1951, had wederom een succesvolle editie. In vier dagen heeft Widenhorn vele (potentiële) klanten, leveranciers, partners, leraren, studenten en andere geïnteresseerden gesproken en de innovatieve oplossingen voor plaatbewerking gedemonstreerd. De innovaties die Widenhorn toonde waren de nieuwe lasersnijonderdelen die van KIS zijn overgenomen, de nieuwste release van AutoPOL BendSIM V2024 en de nieuwste release van PROfirst V2024. Daarnaast was er veel interesse voor de educatieve werkplekken van zusterbedrijf WIA Educational, zoals Fiber Laser Metaal, Desktop 5-assig Frezen, Virtueel Lassen en 3D Scannen & 3D Printen.

AI in plaatbewerkingssoftware

Een deel van de nieuwe functionaliteiten werd tijdens de Guided Tour Plaatbewerking gepresenteerd. In de software zitten praktische Artificial Intelligence oplossingen om werkvoorbereiders en verkopers te helpen dubbel werk te voorkomen. De software slaat eenmalig ingegeven data op en herkent in het vervolg informatie en producten uit een 3D STEP bestand. Maar ook in 2D en orderverwerking zit intelligentie die veel tijd bespaard. Ook voor de Buislasercalculatie module was veel interesse onder de bezoekers. De Makers heeft nog geen buislaser, maar verwerkt wel veel profielen. Deze module kan ook ingezet worden voor bedrijven die zagen, boren en tappen. De definitieve keuze voor het Calculatie en Offertesysteem werd door De Makers op de TechniShow genomen. Naast De Makers mocht Widenhorn nog enkele systemen verkopen, waardoor de TechniShow nu al een mooi succes is.

In de PROfirst V2024 software zitten praktische Artificial Intelligence oplossingen om werkvoorbereiders en verkopers te helpen dubbel werk te voorkomen.

In de PROfirst V2024 software zitten praktische Artificial Intelligence oplossingen om werkvoorbereiders en verkopers te helpen dubbel werk te voorkomen.

75 jaar TechniShow

Anco Euser van Widenhorn kijkt dan ook al uit naar de volgende TechniShow in 2026. “Dan bestaat de TechniShow 75 jaar. Dat is een mooie moment om weer eens in de archieven te duiken om iets leuks te tonen op onze stand.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Plaatbewerking

Lasbedrijf Verhoef kiest voor kantbank en fiberlaser van Nardo

05-03 Het bedrijf beschikt over een eigen engineeringsafdeling en breed machinepark. Toen de vraag naar…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV