Eurofinish en Materials: van grondstof tot gerealiseerd product

Voor het nieuwe evenement Eurofinish + Materials 2019, dat op 15 en 16 mei wordt gehouden in de Brabanthal in Leuven (B), is al ruim tweederde deel van de beschikbare 140 standplaatsen ingevuld. Door de samenvoeging van twee bestaande beurzen vinden de bezoekers hier straks twee dagen lang alle ingrediënten om te komen tot een succesvol product; van materiaalkeuze en verwerking tot de finishing touch met een kwaliteitsbewaking in elke stap van het proces.

 

De vakbeurs Eurofinish is al twaalf keer georganiseerd door de Belgische branchevereniging voor oppervlaktebehandeling VOM. Materials is een evenement van Mikrocentrum. Door de krachten te bundelen ontstaat een evenement dat een compleet overzicht van de gehele keten geeft: van grondstof tot gerealiseerd product. “Eurofinish start waar Materials eindigt”, vertelden de beursorganisatoren eerder dit jaar tijdens de kick-off bijeenkomst in de nieuwe locatie van Mikrocentrum in Veldhoven. Bovendien worden op deze manier de Belgische en Nederlandse markt verbonden.

Tijdens Eurofinish + Materials vinden bezoekers het volledige productieproces van hun product. Welk materiaal er wordt gekozen als bouwsteen voor een product is cruciaal voor de kwaliteitsgarantie. Hoe het oppervlak van dit materiaal behandeld wordt, is minstens zo belangrijk. Een goede kwaliteit vloeit namelijk niet voort uit één van deze spelers, maar is een samenwerking tussen alle spelers. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis én afwerking? Achter deze vanzelfsprekendheid zit een wereld vol technieken en uitdagingen.

Congres en demoruimtes
Voor het eerst in de Benelux vindt een vakbeurs plaats waar alle stappen binnen deze waardeketen afgedekt worden. Van design, materiaalkeuze, tot analyse, tot verbinden van materialen, tot oppervlaktebehandeling. Eurofinish + Materials 2019 gaat zelfs verder. “We beperken we ons niet enkel tot de oplossingen zoals we die vandaag de dag kennen, maar presenteren ook de innovaties van morgen. In het uitgebreide congresprogramma en op de demoruimtes ervaar je hoe de ontwikkelingen binnen dit vakgebied constant in beweging zijn, letterlijk en figuurlijk.” Bedrijven die actief zijn op het gebied van design/ontwerp, materialen, analyseren, verbinden of oppervlaktebehandeling kunnen exposeren op de nieuwe vakbeurs en zo hun plaats in deze waardeketen bevestigen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Altair introduceert cloudgebaseerde bron voor materiaalinformatie

11-10 Voor het ontwikkelen van duurzame, efficiënte en lichtgewicht innovaties is nauwkeurige data van beschikbare…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Oppervlaktetechniek

Zeker 100 exposanten op Materials+Eurofinish+Surface

23-08 Op Materials+Eurofinish+Surface 2021 komen materiaalkunde en oppervlaktetechniek samen. Deze combinatie is onmisbaar om tot…

MetaalNieuws Extra IM

Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

03-08 Hierbij past een moderne zwarte overkapping uiteraard ook echt perfect, wat alsnog gemaakt is…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

03-06 “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X