Eurofinish en Materials: van grondstof tot gerealiseerd product

0

Voor het nieuwe evenement Eurofinish + Materials 2019, dat op 15 en 16 mei wordt gehouden in de Brabanthal in Leuven (B), is al ruim tweederde deel van de beschikbare 140 standplaatsen ingevuld. Door de samenvoeging van twee bestaande beurzen vinden de bezoekers hier straks twee dagen lang alle ingrediënten om te komen tot een succesvol product; van materiaalkeuze en verwerking tot de finishing touch met een kwaliteitsbewaking in elke stap van het proces.

 

De vakbeurs Eurofinish is al twaalf keer georganiseerd door de Belgische branchevereniging voor oppervlaktebehandeling VOM. Materials is een evenement van Mikrocentrum. Door de krachten te bundelen ontstaat een evenement dat een compleet overzicht van de gehele keten geeft: van grondstof tot gerealiseerd product. “Eurofinish start waar Materials eindigt”, vertelden de beursorganisatoren eerder dit jaar tijdens de kick-off bijeenkomst in de nieuwe locatie van Mikrocentrum in Veldhoven. Bovendien worden op deze manier de Belgische en Nederlandse markt verbonden.

Tijdens Eurofinish + Materials vinden bezoekers het volledige productieproces van hun product. Welk materiaal er wordt gekozen als bouwsteen voor een product is cruciaal voor de kwaliteitsgarantie. Hoe het oppervlak van dit materiaal behandeld wordt, is minstens zo belangrijk. Een goede kwaliteit vloeit namelijk niet voort uit één van deze spelers, maar is een samenwerking tussen alle spelers. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis én afwerking? Achter deze vanzelfsprekendheid zit een wereld vol technieken en uitdagingen.

Congres en demoruimtes
Voor het eerst in de Benelux vindt een vakbeurs plaats waar alle stappen binnen deze waardeketen afgedekt worden. Van design, materiaalkeuze, tot analyse, tot verbinden van materialen, tot oppervlaktebehandeling. Eurofinish + Materials 2019 gaat zelfs verder. “We beperken we ons niet enkel tot de oplossingen zoals we die vandaag de dag kennen, maar presenteren ook de innovaties van morgen. In het uitgebreide congresprogramma en op de demoruimtes ervaar je hoe de ontwikkelingen binnen dit vakgebied constant in beweging zijn, letterlijk en figuurlijk.” Bedrijven die actief zijn op het gebied van design/ontwerp, materialen, analyseren, verbinden of oppervlaktebehandeling kunnen exposeren op de nieuwe vakbeurs en zo hun plaats in deze waardeketen bevestigen.