Façades 2021 biedt inspiratie voor kwaliteitsgevels

Kwaliteitsgevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd, spelen de hoofdrol in Façades 2021, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG. Alle bij de VMRG aangesloten gevelbouwers hebben het VMRG Keurmerk en leveren gegarandeerde kwaliteit, waarop zij ook regelmatig gekeurd worden.

Hans Zwaanenburg overhandigt het eerste exemplaar aan Liesbeth van der Pol, architect van het project op de cover van Façades 2021.

Liesbeth van der Pol, de architect van het project dat te bewonderen is op de cover van Façades 2021, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van VMRG directeur Hans Zwaanenburg. Liesbeth van der Pol, architect/eigenaar van Dok architecten: “Woongebouw The George in Amsterdam heeft een karaktervolle gevel. Wij zijn er trots op dat deze op de cover staat. Voorop zie je de aluminium entreepuien die naar boven doorlopen en de aluminium blokramen die de gevel typeren. Achterop prijken de groenstroken en glaspuien in de zuidgevel, die volledig kunnen openklappen. Bij Dok architecten staan we voor kwaliteit en blijven we tot en met de oplevering betrokken.”

Façades 2021 bestaat uit ruim 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten.

Circulariteit

Naast projecten is er in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze dertiende uitgave van het Façades boek staat circulariteit centraal in deze artikelen. In Nederland wordt al 94% van al het bouwaluminium gerecycled en van alle stalen kozijnen wordt in Nederland 87% gerecycled. Maar daarmee zijn we er nog lang niet. De VMRG spant zich in om de kringloop (metaal uit de gevel, weer terug in de gevel) nog beter te sluiten waardoor het positieve effect op de milieuprestatie alleen maar toeneemt. En zij werkt daarin samen met andere brancheorganisaties, met de TU Delft en draagt bij aan innovaties om uiteindelijk te komen tot een circulaire geveleconomie.

Bij elk project in het boek staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn, jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Koplopers en innovatie in Façades 2019

06-06 Het onlangs verschenen boek Façades 2019 bestaat uit 145 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X