Feature grip snelspanners garanderen proceszekerheid

0

Heinrich Kipp Werk presenteerde afgelopen najaar op de vakbeurs Motek in Stuttgart de nieuwe productlijn Feature grip. Het bijzondere aan de producten is de inbouw van elektromechanische en sensorische elementen die een terugkoppeling over een bepaalde parameter of toestand geven.

De producten uit de lijn Feature grip bieden de gebruiker meerwaarde door de geïntegreerde functionaliteiten. Deze maken een bewaking mogelijk en kunnen informatie zoals toestand of kracht meten. Door verwerking en visualisatie van de informatie op een centraal punt kan tijd worden bespaard en wordt proceszekerheid gegarandeerd.

Tot de nieuwe Kipp productlijn behoren snelspanners met krachtsensor en arreteerbouten en verende drukstukken met toestandsensor: snelspanners met krachtsensor melden de op het werkstuk uitgeoefende kracht. Daarmee kan de inwerkende kracht precies worden bewaakt. Over- en onderschrijdingen worden met behulp van voorinstellingen gemeld.
De toestand van de arreteerbout wordt met behulp van een app weergegeven: brandt het groene lampje, dan is hij vergrendeld. Gaat echter het rode lampje branden, dan is de arreteerbout aangetrokken en moet worden gecontroleerd. Het verende drukstuk met toestandsensor meldt of de drukstift ingedrukt of uitgeschoven is. Een sensor in het drukstuk verwerkt het signaal via de aansluitkabel. Bovendien is het drukstuk voorzien van een LED, die de toestand weergeeft.

Alle producten uit de lijn Feature grip kunnen aan individuele softwareoplossingen, systemen, mobiele eindapparaten of apps worden gekoppeld. De afzonderlijke waarden worden opgeslagen en kunnen vervolgens worden geanalyseerd. Daardoor bieden de producten de klant toegang tot Industrie 4.0.

Kipp Nederland, stand B50