Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van nieuwe en gebruikte machines en service. Uiteindelijk is het doel dat Nardo Machines in de loop der tijd de activiteiten van Flevo Trading gaat overnemen en deze activiteiten onder Nardo Machines & Service worden voortgezet.

Flevo Trading is vooral actief in de industrie en de dak- en wandbranche. Het bedrijf van Jack van Arnhem is leverancier van machines van onder andere Jorns, Krasser, Schechtl, Reiter GEM, Pivatic, Faspar, Prinzing en Hornung. Hiermee kan aan de klanten een compleet pakket worden geboden op het gebied van coilverwerking, kanten, scharen, laser, flexibele productiesystemen, ponsen, profileren, voormachines, walsen (plaat/profiel) en zetten. Flevo Trading verzorgt bij aankoop van een nieuwe machine het gehele traject van uitlevering vanuit de fabriek tot en met de inbedrijfstelling bij de klant. Na installatie wordt er met de machine proefgedraaid en worden klantspecifieke producten getest. Tevens wordt scholing/ uitleg gegeven over het gebruik en de bediening van de machine. Ook doet Flevo Trading het onderhoud aan plaatbewerkingsmachines van de gevoerde merken en in overleg ook aan machines van andere fabrikanten.

Flevo Trading is onder meer leverancier van de buigmachines van Jorns.

Eigen CNC-plasma snijtafels
Nardo Machines is vooral gespecialiseerd in HVAC- en isolatietechniek en plaatbewerkingsmachines, zoals ponsnibbel- en CNC plasmasnijmachines. Eigenaar Peter Plomp is leverancier van machines van onder andere Schwartmanns, Nisshinbo, Hypertherm, Lockformer en Yawei Nisshinbo. Ook produceert het bedrijf haar eigen CNC-plasma snijtafels, die geheel naar wens van de klant kunnen worden samengesteld. Deze machines zijn enkel voorzien van Hyperterm- onderdelen, wat garant staat voor kwalitatief uitstekende machines voor het snijden van uitslagen voor de HVAC- en isolatie-industrie. Daarnaast kunnen klanten bij Nardo terecht voor service en reparaties aan hun machinepark en deskundig advies over de aanschaf van verschillende soorten plaatbewerkingsmachines. Ook levert Nardo Machines gebruikte plaatbewerkingsmachines.

Grote stap vooruit
Volgens Jack van Arnhem en Peter Plomp is hun samenwerking een grote stap vooruit. “Onze klanten zullen volop kunnen profiteren van twee bedrijven, die hun sporen in de markt hebben verdiend. We gaan onze kennis samen delen en de service op de machines van onze klanten waarborgen. We hebben deze samenwerking doorgevoerd met het doel onze klanten juist te kunnen bedienen en ze de service te kunnen blijven geven die ze gewend zijn.”

Gedegen opleiding
Jack van Arnhem: “We gaan nu als eerste kijken hoe we de service kunnen waarborgen voor onze klanten op de manier die we samen voor ogen hebben. Hiervoor willen we onder andere extra personeel aantrekken.” Peter Plomp voegt hieraan toe: “Dit betekent dat de eventuele nieuwe krachten eerst een gedegen opleiding zullen volgen bij onze leveranciers zodat we ze met de juiste kennis naar onze klanten kunnen sturen.”

Samen op METAVAK
De samenwerking is ingegaan per 1 oktober. Nardo Machines en Flevo Trading staan samen op een stand op METAVAK Gorinchem om de klanten te woord te staan en hen te vertellen over de producten en de jongste ontwikkelingen.

Nardo Machines en Flevo Trading, stand D128

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?