Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

0

Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van nieuwe en gebruikte machines en service. Uiteindelijk is het doel dat Nardo Machines in de loop der tijd de activiteiten van Flevo Trading gaat overnemen en deze activiteiten onder Nardo Machines & Service worden voortgezet.

Flevo Trading is vooral actief in de industrie en de dak- en wandbranche. Het bedrijf van Jack van Arnhem is leverancier van machines van onder andere Jorns, Krasser, Schechtl, Reiter GEM, Pivatic, Faspar, Prinzing en Hornung. Hiermee kan aan de klanten een compleet pakket worden geboden op het gebied van coilverwerking, kanten, scharen, laser, flexibele productiesystemen, ponsen, profileren, voormachines, walsen (plaat/profiel) en zetten. Flevo Trading verzorgt bij aankoop van een nieuwe machine het gehele traject van uitlevering vanuit de fabriek tot en met de inbedrijfstelling bij de klant. Na installatie wordt er met de machine proefgedraaid en worden klantspecifieke producten getest. Tevens wordt scholing/ uitleg gegeven over het gebruik en de bediening van de machine. Ook doet Flevo Trading het onderhoud aan plaatbewerkingsmachines van de gevoerde merken en in overleg ook aan machines van andere fabrikanten.

Flevo Trading is onder meer leverancier van de buigmachines van Jorns.

Eigen CNC-plasma snijtafels
Nardo Machines is vooral gespecialiseerd in HVAC- en isolatietechniek en plaatbewerkingsmachines, zoals ponsnibbel- en CNC plasmasnijmachines. Eigenaar Peter Plomp is leverancier van machines van onder andere Schwartmanns, Nisshinbo, Hypertherm, Lockformer en Yawei Nisshinbo. Ook produceert het bedrijf haar eigen CNC-plasma snijtafels, die geheel naar wens van de klant kunnen worden samengesteld. Deze machines zijn enkel voorzien van Hyperterm- onderdelen, wat garant staat voor kwalitatief uitstekende machines voor het snijden van uitslagen voor de HVAC- en isolatie-industrie. Daarnaast kunnen klanten bij Nardo terecht voor service en reparaties aan hun machinepark en deskundig advies over de aanschaf van verschillende soorten plaatbewerkingsmachines. Ook levert Nardo Machines gebruikte plaatbewerkingsmachines.

Grote stap vooruit
Volgens Jack van Arnhem en Peter Plomp is hun samenwerking een grote stap vooruit. “Onze klanten zullen volop kunnen profiteren van twee bedrijven, die hun sporen in de markt hebben verdiend. We gaan onze kennis samen delen en de service op de machines van onze klanten waarborgen. We hebben deze samenwerking doorgevoerd met het doel onze klanten juist te kunnen bedienen en ze de service te kunnen blijven geven die ze gewend zijn.”

Gedegen opleiding
Jack van Arnhem: “We gaan nu als eerste kijken hoe we de service kunnen waarborgen voor onze klanten op de manier die we samen voor ogen hebben. Hiervoor willen we onder andere extra personeel aantrekken.” Peter Plomp voegt hieraan toe: “Dit betekent dat de eventuele nieuwe krachten eerst een gedegen opleiding zullen volgen bij onze leveranciers zodat we ze met de juiste kennis naar onze klanten kunnen sturen.”

Samen op METAVAK
De samenwerking is ingegaan per 1 oktober. Nardo Machines en Flevo Trading staan samen op een stand op METAVAK Gorinchem om de klanten te woord te staan en hen te vertellen over de producten en de jongste ontwikkelingen.

Nardo Machines en Flevo Trading, stand D128