GARANT GridLine-serie wint iF Design Award

0

Opnieuw zijn artikelen van het merk GARANT van de Hoffmann Group in de prijzen gevallen. Gereedschap van het merk GARANT werd de afgelopen jaren al bekroond met 37 design-awards voor functioneel, ergonomisch en elegant design. Onlangs kwam daar ook de gerenommeerde iF Design Award bij.

 

De winnaar van de award werd gekozen door een internationale jury van 67 experts. Daarbij moest worden gekozen uit een groot aantal deelnemers, namelijk 6.375 inzendingen uit 52 landen beoordelen. De iF Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door ‘s werelds oudste onafhankelijke designinstituut, de iF International Forum Design in Hannover.

Ergonomie, Efficiëntie, Emotie
Hoffmann Group won de award bij de discipline ‘Productdesign‘ voor de
werkplaatsinrichtingsserie GARANT GridLine en de GARANT rolbandmaat. De GARANT GridLine-serie omvat diverse werkbanken en gereedschapswagens voor het inrichten van moderne industriële werkplekken en bedrijfsgebouwen alsmede de nodige accessoires. Duidelijke structuren, een consistentie designtaal, grote functionaliteit en een verscheidenheid aan combinatiemogelijkheden hebben de jury van de iF Design Award geïnspireerd. De serie werd ontworpen volgens hetzelfde vormgevingsconcept als de GARANT GridLine, dat de drie criteria ‘Ergonomie, Efficiëntie, Emotie’ volgt en gebaseerd is op gestandaardiseerde buitenmaten en een uniform raster. Vanaf diverse onderdelenbakken en sleufscheidingsstroken en hardschuim-inlays tot en met kasten en werkbanken; alles past volgens een modulair principe in en bij elkaar. Het resultaat is functioneel geoptimaliseerde en fraai vormgegeven bedrijfsinrichting, die in elke werkomgeving past en naar wens kan worden gecombineerd en uitgebreid.

Behalve de GARANT GridLine-serie heeft ook de GARANT rolbandmaat de iF Design Award 2019 gewonnen. Dit artikel valt op door zijn rustgevende heldere en karakteristieke vorm. Bij de eerste aanraking voelt men zijn aangename grip en de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal. Bij het werken overtuigt de rolbandmaat met en in gebouwde demper, die het polsgewricht ontziet.

GARANT GridLine-serie wint iF Design Award
Behalve de GARANT GridLine-serie heeft ook de GARANT rolbandmaat de iF Design Award 2019 gewonnen.