Geautomatiseerde offerte-oplossing voor CNC-bewerkers

Het Duitse technologiebedrijf Spanflug presenteert zijn geautomatiseerde offerteoplossing voor CNC-bewerkingsbedrijven op EMO Hannover. Spanflug Make automatiseert de berekening van productietijden en prijzen voor op maat gemaakte bewerkte onderdelen.

Spanflug Make automatiseert de berekening van productietijden en prijzen voor op maat gemaakte frees- en draaidelen.

 

De nieuwste, uitgebreide versie die op de EMO wordt gepresenteerd, is een end-to-end offertetool voor het hele proces – van het ontvangen van verzoeken om offertes tot en met het verzenden van definitieve offertes naar klanten. De cloudgebaseerde software is bedoeld om het anders complexe en vervelende proces van het voorbereiden van offertes voor specifieke draai- en freesonderdelen te stroomlijnen en vermindert de inspanningen volgens Spanflug met maximaal 90%. De software pakt de uitdagingen aan waarmee machinewerkplaatsen worden geconfronteerd, zoals buitensporige tijd en kosten die worden besteed aan administratieve taken, toenemende concurrentiedruk en onzekerheid als gevolg van de toenemende complexiteit bij de inkoop van voorraden.

Slimme onderdelenanalyse

Met Spanflug Make berekenen machinewerkplaatsen de prijzen voor het draaien en frezen van onderdelen in één minuut. De softwaretechnologie haalt automatisch alle gegevens die relevant zijn voor de productie uit CAD-modellen en technische tekeningen, die gebruikers veilig kunnen uploaden. De slimme onderdelenanalyse van Spanflug elimineert de noodzaak van handmatige gegevensinvoer en stelt ook werknemers zonder technische knowhow in staat om eenvoudig en autonoom nauwkeurige offertes van klanten op te stellen.

Bewerkingstijden

Prijzen en productietijden worden automatisch berekend door het intelligente Spanflug-algoritme, dat is getest op honderdduizenden onderdelen en onderhevig is aan continue AI-gebaseerde en datagestuurde verbeteringen. Het omvat ook up-to-date prijzen voor bijna 60 materialen en meer dan 30 nabehandelingen, waardoor de onzekerheid in de huidige toeleveringsketens wordt verminderd en de berekende marges ondanks prijsschommelingen worden bereikt. Details, zoals bewerkingstijden, voorraden of benodigde gereedschappen, worden ook verstrekt en ondersteunen machinewerkplaatsen bij de productieplanning.

De software kan out-of-the-box worden gebruikt of in slechts een paar eenvoudige stappen worden aangepast voor de individuele machinewerkplaats door CNC-machines in te stellen en instellingen zoals snijwaarden of markeringen aan te passen. Spanflug Make is een software-as-a-service-oplossing die kan worden gebruikt zonder installatie- en onderhoudsinspanningen. Het berekenen van vijf delen per maand is permanent gratis, terwijl maandelijkse of jaarlijkse softwareabonnementen beschikbaar zijn voor onbeperkte berekeningen.

“Met Spanflug Make ondersteunen we machinewerkplaatsen gedurende het hele offerteproces, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op de productie”, benadrukt Markus Westermeier, CEO en medeoprichter van Spanflug. “Machinewerkplaatsen kunnen onze oplossing eenvoudig implementeren en configureren met minimale inspanning en profiteren vanaf de eerste dag.”

Spanflug
Hal 9, stand H22

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema