Geurtsen blij met acquisitie MFE

Geurtsen Groep heeft MFE in Eerbeek overgenomen. De komende jaren verwacht het bedrijf een flinke groei te realiseren in turnkey projecten en (groot)verspaning.

Patrick Geurtsen, eigenaar Geurtsen Groep, en Han Schoppink, oud-eigenaar MFE.

 

MFE is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen Machinefabriek Gebr. Kersten en Machinefabriek Van Oorspronk. In 2007 heeft financieel directeur Han Schoppink het bedrijf overgenomen van de families. Nu is het voor hem tijd om het stokje over te dragen. Geurtsen Groep was de beste match. Ernst Wolvekamp, ruim 12 jaar binnen de directie van MFE verantwoordelijk voor commercie en techniek, neemt de rol van Schoppink als algemeen directeur van MFE over.

Logische stap

“Het was een logische stap om MFE over te nemen”, zegt Patrick Geurtsen, eigenaar van de Geurtsen Groep. “Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de industrie en onze competenties zijn complementair aan elkaar. MFE zal de focus leggen op machinaal verspanen en lassen, turnkey projecten, engineering en technische services. Met hun kijk op innovatie, samen met het toegewijde team van experts, hebben onze bedrijven voldoende overlap om elkaar uitstekend aan te vullen.

Hierdoor hebben wij samen meer productiecapaciteit, faciliteiten en voldoende technische experts in huis om klanten nóg beter en efficiënter van dienst te zijn. Samen gaan we verder professionaliseren en groeien. De 80 personeelsleden blijven in dienst van MFE. Ook op dezelfde locatie. Samen met de ruim 320 medewerkers die werken bij de Geurtsen Groep levert dat een brede organisatie op met veel kennis en ervaring.

Met elkaar kunnen we versterken en nieuwe kansen creëren. We zijn optimaal voorbereid op de toekomst. Ik ben dan ook erg blij met deze acquisitie.” Geurtsen Groep bestaat nu uit acht bedrijven: Machinefabriek Geurtsen Deventer, Machinefabriek Eerbeek, Machinefabriek Westerhof, Servicegroep BST, Rodomach Speciaalmachines, Gemini Techniek, Erick Personeelsdiensten en Leadify.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over

10-02 Geurtsen Groep neemt machineproducent Gemini Techniek uit Haaksbergen over. Hierdoor ontstaat een nog sterkere…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema