Gratis toegangskaarten voor EMO Hannover 2023

Van 18 tot en met 23 september is Hannover het decor voor EMO Hannover 2023. De wereldwijde vakbeurs voor metaalbewerking en productietechnologie bruist weer van de innovatie. Ruim 1.800 bedrijven schotelen bezoekers volgende maand een staalkaart voor van de nieuwste ontwikkelingen die de sector te bieden heeft.

EMO Hannover 2023 bruist van innovatie.

Van predictive maintenance, process monitoring en het Internet of Things (IoT) tot toepassingen op het snijvlak van smart data en machine learning: wie wil weten welke ontwikkelingen in de metaalbewerking plaatsvinden, kan een bezoek aan EMO Hannover 2023 niet laten schieten. Alle belangrijke fabrikanten presenteren zich in september in Hannover. Het aantal bezoekers dat al een entreeticket heeft geregistreerd laat zien dat er veel interesse is in de beurs. Onder de vlag van het thema Innovate Manufacturing is de beurs verdeeld in drie megatopics: The Future of Business, The Future of Connectivity en The Future of Sustainability.

The Future of Business

EMO Hannover is het innovatie- en kennisplatform voor machines, oplossingen en diensten in de metaalbewerking. Niet alleen voor technologie, maar ook voor organisatie- en productiestrategieën. Het topic Future of Business focust op nieuwe bedrijfsmarkten en-modellen. Hier fungeert EMO Hannover als platform voor kennisoverdracht dat zich niet alleen op technologie richt, maar ook op organisatorische strategieën en methoden, zoals het vormgeven van grote veranderingen in werkwijzen, technologie, duurzame productie en de organisatie van productie- en bedrijfsprocessen.

The Future of Connectivity

Software- en IT-engineering zijn sleutelfactoren voor succesvolle productietechnologie, en datamining biedt kansen voor nieuwe productiemethoden. The Future of Connectivity biedt een platform aan ontwikkelingen die invloed hebben op aspecten van Industrie 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT), predictive maintenance, machine learning, connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

Umati: universele communicatiestandaard

EMO richt zich verder op umati (afkorting van: ‘universal machine tool interface’). Deze communicatiestandaard zorgt dat gereedschapsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen. Met umati (ontwikkeld door een groep prominente Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen) is voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor succes op het gebied van smart industry: een goede connectiviteit.

The Future of Sustainability

De Future of Sustainability is gericht op de integratie van duurzaamheid. De deelnemende bedrijven presenteren hier hun oplossingen voor grondstofbesparende, klimaatneutrale productie en fabrieksplanning. Voor circulaire economie in de productie, voor energie-efficiënte productie, voor duurzame toeleveringsketens en voor veilige werkomgevingen.

Speciale aandacht voor additive manufacturing

Verbeterde efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing (beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een opmars binnen de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kun je als bezoeker kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie. Welke toepassingen kent AM in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek? Niet voor niets laten uiteenlopende partijen – systeemaanbieders, materiaalleveranciers, softwareontwikkelaars, fabrikanten van 3D-scanners en productiedienstverleners – tijdens EMO graag zien wat ze op dit vlak in huis hebben.

Nederland op EMO Hannover 2023

Nederland wordt vertegenwoordigd door zestien bedrijven, actief op het gebied van onder andere additive manufacturing, CNC-automatisering, geometrische meettechniek en surface channel technology. De Nederlandse deelnemers zijn: Additive Industries, BMO Automation, Cellro, DoAll Europa, FPT-VIMAG, Globe Europe, Greenleaf Europe, Halter CNC Automation, IHI Hauzer Techno Coating, Hembrug Machine Tools, Mayfran International, Oxycom Fresh Air, Schut Geometrische Meettechniek, SCT Tools, Style CNC Machines en TXOne Networks. Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan EMO Hannover 2023?

Registreer hier een gratis entreeticket.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema