Gratis toegangskaarten voor Hannover Messe

‘s Werelds grootste industriële beurs, de Hannover Messe, is dit jaar gratis toegankelijk voor bezoekers uit Nederland. De beurs opent van 8 t/m 12 april haar deuren en u leest hier hoe u een gratis toegangskaart kunt krijgen.

De beursorganisatie biedt in samenwerking met Hannover consultancy gratis Full-event e-tickets aan. Klik hier en u komt direct in de ticketregistratie terecht. De 5-cijferige actiecode is al voor u ingevuld. Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvangt u een full event e-ticket ter waarde van 76 euro in uw mailbox. Hiermee kunt u tijdens de beurs ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Hannover.

Klik hier voor de Nederlandstalige bezoekersbrochure over de Hannover Messe.

‘Integrated Industrie’ hoofdthema Hannover Messe
De Hannover Messe vindt plaats van 8 tot en met 13 april. Het hoofdthema van het belangrijkste technologie-evenement ter wereld is dit jaar ‘Integrated Industrie’. Netwerken is een belangrijk thema in technologisch opzicht. In toenemende mate worden alle delen van de industrie steeds sterker met elkaar verbonden. Deze trend benoemt de Hannover Messe met het begrip ‘Integrated Industry’. Bedoeld worden hiermee onder andere machines, installaties en componenten die intelligenter dan ooit tevoren met elkaar kunnen communiceren en die informatie rechtstreeks met elkaar kunnen uitwisselen. Producten worden op deze manier gedurende hun hele levenscylus volledig gedocumenteerd. Onderhoud en reparaties kunnen automatisch in gang worden gezet. Digitalisering en informatietechnologie leiden tot grote veranderingen binnen bedrijven en in het economische verkeer. Bedrijfsintern verandert de informatie-uitwisseling, maar ook branches komen dichter bij elkaar te staan en vormen nieuwe allianties.

Vijf kernthema’s
Naast het hoofdthema kent de Hannover Messe vijf centrale thema’s. Dat zijn industriële automatisering en informatietechnologie, energie- en milieutechnologie, aandrijvings- en vloeistoftechniek, industriële toelevering, productietechnologieën en dienstverlening alsmede onderzoek en ontwikkeling. Deze vertegenwoordigen de kern van de industrie. “Alle technologieën die binnen deze kernthema’s worden voorgesteld, hebben één ding gemeen. Ze verhogen de productiviteit in de industrie en daarmee het concurrentievermogen van ondernemingen“, aldus Jochen Köckler, lid van de raad van bestuur van beursorganisator Deutsche Messe.
De uitwisseling binnen de industrie en de synergieën die voortvloeien uit de contacten van verschillende branches onderling tijdens de beurs, maken de Hannover Messe wereldwijd uniek. Beslissers en investeerders uit de hele wereld stellen zich tijdens de Hannover Messe op de hoogte van nieuwe trends, thema’s en technologieën. Op deze basis wordt de transfer van knowhow ook tussen de verschillende branches realiteit. Jaar in jaar uit ontstaan zo meer dan vijf miljoen zakelijke contacten.

De organisatoren zien de beurs optimistisch tegemoet. Köckler. Eén ding kunnen we met zekerheid zeggen: We zullen een kwalitatief hoogwaardige, zeer internationale beurs beleven, waarbij antwoorden en oplossingen voor de belangrijkste technologische vragen van alle industriële branches te zien zullen zijn. De Hannover Messe toont daardoor zowel de huidige situatie als de toekomst van de industrie.“

Elf vakbeurzen
De Hannover Messe telt dit jaar elf vakbeurzen. Hieronder een kort overzicht.

Industrial Automation – In zeven hallen zijn alle disciplines en thema’s van de industriële automatisering vertegenwoordigd: procesautomatisering, productieautomatisering en systeemoplossingen voor fabrieken en gebouwen. Geïntegreerde automatiseringsprocessen staan op de voorgrond.

Motion, Drive & Automation – De op deze beurs aanwezige ondernemingen tonen het volledige wereldmarktaanbod van de elektrische en mechanische aandrijftechniek alsmede hydraulische en pneumatische techniek.

Energy – Op deze vakbeurs voor energietechnologieën presenteren ondernemingen producten en oplossingen voor een duurzame, veilige, efficiënte en sterk concurrerende energiemix.

Wind – Vakbeurs voor windinstallaties, diensten en componenten voor windenergie in een industriële context. Het themapark Offshore beleeft tijdens de vakbeurs Wind 2013 haar première.

MobiliTec – Fabrikanten van hybride en elektrische aandrijftechnologieën, producenten van accu’s en aanbieders van alternatieve mobiliteitstechnologieën zijn present op deze beurs.

Digital Factory -Vakbeurs voor geïntegreerde processen en IT-oplossingen. De exposerende bedrijven bieden producten aan op de gebieden Computer Aided Technologies, Product Lifecycle Management, Manufacturing Execution Systems en ERP.

ComVac – Centraal op de ComVac staan de energie-efficiënte productie, verwerking en distributie van perslucht en de toepassing van perslucht- en vacuümtechniek in machines en installaties.

Industrial Supply – Op de vakbeurs Industrial Supply worden licht bouwwijzen en materialen-knowhow inzichtelijk voorgesteld aan een internationaal publiek. Ook innovatieve methoden, componenten en systemen worden er gepresenteerd.

SurfaceTechnology – Internationale vakbeurs voor oppervlaktetechniek. SurfaceTechnology besteedt aandacht aan alle sectoren die noodzakelijk zijn voor de productie van coatings en oppervlaktebehandeling, van voorbehandeling tot lak- en galvanotechniek.

IndustrialGreenTec – Presentatie van producten, technologieën en methoden voor milieuvriendelijke en duurzame productie gepresenteerd.

Research & Technology – De exposerende instituten, universiteiten en ondernemingen richten er de blik op de toekomst. Tot de thema’s behoren adaptronica, bionica, organische elektronica, energieonderzoek, technisch textiel en nanotechnologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Altair met AI voor engineering en productie op Hannover Messe

15-04 Altair laat van 22 tot en met 26 april (hal 17, stand D25) onder…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Toeleveren

Hannover Messe 2024: klimaatneutrale oplossingen voor de industrie

18-10 Het concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen en de welvaart stimuleren – dit zijn de…

Toeleveren

Hannover Messe ideale showcase voor Industrie 4.0

17-04 Industrie 4.0 is een overkoepelend merk dat sensorfabrikanten, automatiseringsbedrijven, roboticabouwers, softwareproducenten en gebruikers groepeert.…

Toeleveren

Open samenwerking is kracht van NL hightech-sector

12-04 Meer dan 25 partijen uit de Nederlandse Smart Industry-sector presenteren zich gezamenlijk in het…

Toeleveren

Hannover Messe 2023: vijf megatrends

20-02 Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Bedrijf en Economie

Comeback Hannover Messe trekt 75.000 bezoekers

08-06 Volgens Jochen Köckler, topman van beursorganisator Deutsche Messe, kwam de comeback van Hannover Messe…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV