Halter zet automatiseringsoplossingen naast elkaar

Wat is de best passende oplossing voor automatisering in een productiebedrijf? Een goedkope cobot, een maatwerkoplossing of een plug-and-play robotlaadsysteem? Halter CNC Automation zet de voor- en nadelen van deze drie systemen naast elkaar in het whitepaper ‘Maatwerk of generieke oplossing?’.

In het whitepaper worden zo de voor- en nadelen van de drie oplossingen naast elkaar gezet

“Toeleveranciers zullen de komende jaren snel hun capaciteit moeten kunnen verhogen, zonder dat ze hiervoor extra mensen moeten aannemen, overwerk of extra machines nodig zijn, en ook weer kunnen verlagen”, zegt Wouter van Halteren, CEO van Halter CNC Automation. Automatisering zorgt daarnaast voor een hoger rendement van de bestaande CNC-machines, omdat het aantal beschikbare productie-uren wordt uitgebreid.

Welke oplossing past het beste?

“We zien echter dat nogal wat bedrijven worstelen met de vraag welke automatiseringsoplossing het beste bij hen past”, gaat Van Halteren verder. Grofweg zijn er drie oplossingen: een cobot, een op maat gemaakte automatisering afgestemd op  langlopende series en een flexibele plug-and-play oplossing, de standaard robotlaadsystemen die Halter en meerdere aanbieders in de Benelux bouwen. “Elk van deze oplossingen heeft voor- en nadelen. Sommige zijn bekend, andere zijn minder voor de hand liggend.” Bijvoorbeeld op het vlak van veiligheid. Een cobot lijkt een eenvoudige en veilige automatisering, maar de praktijk kan anders uitpakken. Volgens de Europese Machinerichtlijn is de afnemer van de robot (of cobot), welke aan de CNC-machine wordt gekoppeld, verantwoordelijk voor een deugdelijke risicoanalyse. “Plug-and-play systemen zijn standaard voorzien van veiligheidsvoorzieningen. Leveranciers van A-merken kennen de norm en zullen altijd de wettelijk verplichte risicoanalyse kunnen uitvoeren en afgeven voor de automatisering en de CNC-machine”, geeft Van Halteren als voorbeeld.

Gratis downloaden

In het whitepaper worden zo de voor- en nadelen van de drie oplossingen naast elkaar gezet. Daarnaast wordt ingegaan op de rol die de leverancier in het hele verhaal speelt. Halter wil met het whitepaper bedrijven informatie aanreiken zodat ze beter in staat zijn de automatisering te kiezen die het beste past bij hun automatiseringsvraagstuk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Workshop Week en Open Huis Halter

05-04 Het montageoppervlak voor de verschillende versies van de LoadAssistant is vergroot van voorheen 900…

Verspanen

Workshops Halter CNC-Automation

03-02 Veel verspaners weten dat ze moeten automatiseren, maar vragen zich af wat de juiste…

Verspanen

Halter introduceert CNC-beladingsrobot Compact

04-11 Halter CNC Automation heeft het productportfolio uitgebreid met een nieuwe serie beladingsrobots: de Halter…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?