Hefmagneten voor dunne staalplaten

Met de nieuwste generatie elektro permanente hefmagneten uit de HBEPP-serie van Magbat-Europe is het heffen van dunne staalplaten niet langer problematisch.

De werking is eenvoudig. Afhankelijk van de dikte van de staalplaat kan via een 4-standenschakelaar de kracht tijdens de Pick-up fase worden ingesteld. Daardoor wordt gegarandeerd slechts één staalplaat opgenomen. Eens de plaat los is van de stapel, wordt onmiddellijk overgegaan naar Fullmag=100% van de totale kracht. Daarna kan veilig worden getransporteerd. In functie van de afmetingen van de staalplaat kan een corresponderend aantal magneetmodules worden geselecteerd. Daardoor blijft de doorbuiging van de staalplaat beperkt.

Op de harpsluiting van de hijsketting is een nok gemonteerd, die werkt in combinatie met een inductieve naderingsschakelaar. Daardoor kan er niet gedemagnetiseerd worden in de lucht. Elektro permanente hefmagneten gebruiken slechts gedurende een paar seconden elektrische stroom om de magneet moleculair te inverteren. De effectieve kracht wordt gegenereerd door permanente magneten. Met andere woorden, elektro permanente hefmagneten zijn 100% veilig.

IOT Magnetics

Magbat-Europe richt zich op de ontwikkeling en productie van magnetische snelwisselsystemen voor matrijzen en gereedschappen, magnetische opspanplaten voor metaalbewerkingsmachines, industriële hefmagneten en klantgerichte magnetische oplossingen voor automatisering.

Het bedrijf wordt op METAVAK vertegenwoordigd door IOT Magnetics, specialist in elektro permanente magneettechnologie voor industriële toepassingen. In het productengamma van IOT Magnetics zitten hefmagneten, elektro permanente magneettafels, magnetische snel-wisselsystemen en magnetische manipulatoren.

Ruimtebesparing

Een ander product van Magbat-Europe is de HM2-elektro permanente magneettraverse. Dit is een oplossing voor het manipuleren van enkelvoudige staalplaten in verschillende lengtes en diktes binnen beperkte ruimtes. Deze traverse kan een aantrekkelijke oplossing zijn voor bedrijven die door plaatsgebrek verplicht zijn om staalplaten ongeordend, in verschillende lengtes op elkaar te stapelen. Het oppakken van de staalplaat die net nodig is, kan dan veel tijd kosten.

Wie zijn staalmagazijn organiseert met behulp van een telescopische, elektro permanente magneettraverse, kan de staalplaten vlak naast elkaar leggen. Het gevolg is een ruimtebesparing tot 25%. Omdat met een magneet eenvoudig plaat per plaat kan worden opgepakt, zijn ook geen houten balkjes meer nodig om tussen de staalplaten te leggen. Dit resulteert eveneens in een ruimte- en kostenbesparing.

IOT Magnetics
Stand E128

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X