Herbruikbare poetsdoeken MEWA maken werkplaats milieuvriendelijk

Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid. Daarmee maakt u uw fabriek of werkplaats heel eenvoudig milieuvriendelijk. Dat zorgt niet alleen voor een fijn gevoel, maar maakt uw bedrijf ook aantrekkelijker voor zowel werknemers als klanten. Daarnaast biedt het MEWA-systeem voor poetsdoeken ook andere voordelen: een exacte budgettering, bijkomende veiligheid en uiteraard snel en grondig gereinigde machines, gereedschappen en vloeren.

Wegwerpbekers uit polylactide, die na gebruik ontbinden in koolstof en water, gymschoenen uit synthetische spinnendraad waarvan na een aantal jaar enkel nog de zool overblijft. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar en gesleuteld aan nieuwe producten die biologisch afbreekbaar zijn. Dat is erg belangrijk en draagt bij aan de bescherming van het milieu. Het MEWA-systeem voor poetsdoeken is nog efficiënter, aangezien het vroeger in de keten zit: MEWA-klanten produceren immers geen afval meer, maar huren de sterk absorberende doeken. MEWA haalt die op afgesproken tijdstippen op, wast ze, zorgt voor een strenge kwaliteitscontrole en levert daarna weer schone doeken. Dat is handig, maakt een exacte kostenberekening mogelijk en bespaart tijd, omdat er altijd schone doeken beschikbaar zijn. Daardoor kunnen werknemers zich toeleggen op hun taken, in plaats van doeken volgens de wettelijke voorschriften te moeten ophalen en wegbrengen. Ze delen simpelweg de MEWA-poetsdoeken: ze gebruiken ze, zonder ze zelf te beheren. Waarom zouden ze ook? Door enkel te gebruiken zonder zelf te bezitten, hebben bedrijven een grotere flexibiliteit. Het aantal en de soort poetsdoeken (er zijn er vier verschillende, afhankelijk van het gebruik) kunnen altijd worden aangepast aan de huidige behoeften van een bedrijf.

Het Duitse MEWA is dus een echte partner, met 111 jaar vakkennis waarop u kunt rekenen. Het slimme deelsysteem voor poetsdoeken helpt bedrijven in heel Europa verder. Ieder jaar wast MEWA meer dan een miljard poetsdoeken voor 188 000 klanten. Olie en vetten worden uit de doeken gefilterd en worden hergebruikt voor de verwarming van de was- en droogstraten. Dat is goed voor 80 procent van het energieverbruik en bespaart jaarlijks 7 miljoen liter stookolie. Door een voortdurend verbeterende techniek kan MEWA het waterverbruik ook steeds verder terugdringen. Vandaag is dat al met 50 procent gedaald. De wasmiddelen die MEWA gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar en worden in een zo laag mogelijke dosering ingezet. Natuurlijke hulpbronnen sparen en afval vermijden, is volgens MEWA de meest duurzame manier om het milieu te beschermen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Verbinden

Mewa lanceert nieuwe kledingcollectie voor lassers

26-02 Beschermende kleding blijft volgens Mewa nog al te vaak in de kast liggen, ondanks…

Toeleveren

10.000 werkveiligheidsartikelen online aankopen

24-09 In de versgedrukte catalogus van Mewa staat een vernieuwd aanbod van hoogwaardige werkkledij en…

Toeleveren

Poetsdoeken van MEWA zijn sterspelers in duurzaamheid

15-07 Textieldienstverlener MEWA zet al meer dan 100 jaar in op duurzaamheid. Hun industriële poetsdoeken…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Werkplaatstechniek

Meer vermogen kleine haakse slijpers

05-02 Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd…

Werkplaatstechniek

Würth Nederland bouwt Flagshipstore

20-01 Würth Nederland realiseert in Den Bosch nieuwbouw met onder andere een Flagship Store en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X