Herbruikbare poetsdoeken MEWA maken werkplaats milieuvriendelijk

Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid. Daarmee maakt u uw fabriek of werkplaats heel eenvoudig milieuvriendelijk. Dat zorgt niet alleen voor een fijn gevoel, maar maakt uw bedrijf ook aantrekkelijker voor zowel werknemers als klanten. Daarnaast biedt het MEWA-systeem voor poetsdoeken ook andere voordelen: een exacte budgettering, bijkomende veiligheid en uiteraard snel en grondig gereinigde machines, gereedschappen en vloeren.

Wegwerpbekers uit polylactide, die na gebruik ontbinden in koolstof en water, gymschoenen uit synthetische spinnendraad waarvan na een aantal jaar enkel nog de zool overblijft. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar en gesleuteld aan nieuwe producten die biologisch afbreekbaar zijn. Dat is erg belangrijk en draagt bij aan de bescherming van het milieu. Het MEWA-systeem voor poetsdoeken is nog efficiënter, aangezien het vroeger in de keten zit: MEWA-klanten produceren immers geen afval meer, maar huren de sterk absorberende doeken. MEWA haalt die op afgesproken tijdstippen op, wast ze, zorgt voor een strenge kwaliteitscontrole en levert daarna weer schone doeken. Dat is handig, maakt een exacte kostenberekening mogelijk en bespaart tijd, omdat er altijd schone doeken beschikbaar zijn. Daardoor kunnen werknemers zich toeleggen op hun taken, in plaats van doeken volgens de wettelijke voorschriften te moeten ophalen en wegbrengen. Ze delen simpelweg de MEWA-poetsdoeken: ze gebruiken ze, zonder ze zelf te beheren. Waarom zouden ze ook? Door enkel te gebruiken zonder zelf te bezitten, hebben bedrijven een grotere flexibiliteit. Het aantal en de soort poetsdoeken (er zijn er vier verschillende, afhankelijk van het gebruik) kunnen altijd worden aangepast aan de huidige behoeften van een bedrijf.

Het Duitse MEWA is dus een echte partner, met 111 jaar vakkennis waarop u kunt rekenen. Het slimme deelsysteem voor poetsdoeken helpt bedrijven in heel Europa verder. Ieder jaar wast MEWA meer dan een miljard poetsdoeken voor 188 000 klanten. Olie en vetten worden uit de doeken gefilterd en worden hergebruikt voor de verwarming van de was- en droogstraten. Dat is goed voor 80 procent van het energieverbruik en bespaart jaarlijks 7 miljoen liter stookolie. Door een voortdurend verbeterende techniek kan MEWA het waterverbruik ook steeds verder terugdringen. Vandaag is dat al met 50 procent gedaald. De wasmiddelen die MEWA gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar en worden in een zo laag mogelijke dosering ingezet. Natuurlijke hulpbronnen sparen en afval vermijden, is volgens MEWA de meest duurzame manier om het milieu te beschermen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mewa versterkt klantenportaal voor verwerven kleding en poetsdoeken

07-02 Het productaanbod van Mewa richt zich op zelfgemaakte herbruikbare poetsdoeken, maar ook op werkkleding…

Toeleveren

Werkkleding moet vakbekwaamheid uitstralen

29-01 Dit blijkt uit een rondvraag van Mewa Textile-Service, waarbij aan geschoolde arbeiders de vraag…

Toeleveren

Nieuwe Mewa merkencatalogus beschikbaar

19-09 De Mewa merkencatalogus 2023/2024 bevat meer dan 10.000 artikelen in de categorieën ‘veiligheidsschoenen’, ‘werkhandschoenen’,…

Toeleveren

Mewa kiest resoluut voor herbruikbare verpakkingen

05-06 Het baanbrekende Mewa-textielservicesysteem – ontwikkeld in 1908 – is gebaseerd op het principe van…

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Toeleveren

Mewa zet in op groene logistiek

19-12 In de CO2-balans van een onderneming spelen logistiek en transport een belangrijke rol. Daarom…

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?