Hermle zet automatisering en digitalisering centraal

Digitalisering gecombineerd met automatisering krijgt bij Hermle een steeds belangrijkere rol. De machinebouwer geeft aan dat klanten tegenwoordig bijna altijd investeren in een bewerkingsmachine met een automatiseringsoplossing.

Het RS 1 robotsysteem is één van de highlights op TechniShow. De automatiseringsoplossing kan twee bewerkingscentra bedienen.

Daarnaast ziet Hermle dat klanten die al een hoge automatiseringsgraad hebben, de productie verder willen optimaliseren met het thema Industry 4.0. Om de vele oplossingen in het automatiserings- en digitaliseringsportfolio te presenteren, brengt Hermle beide onderwerpen onder de aandacht op TechniShow.

Bezoekers kunnen zich bij Hermle laten informeren over de vele automatiseringsoplossingen van het concern. Het onderdeel automatisering heeft bij Hermle een lange traditie. Of het nu gaat om eenvoudig te bedienen palletwisselaars en handlingsystemen voor het opslaan van onderdelen op pallets, uitgebreide robotsystemen of complexe turn-key projecten, de machinebouwer heeft voor elke machine een optimale automatiseringsoplossing beschikbaar.

Robotsysteem

Op Technishow presenteert Hermle het RS1 robotsysteem, gekoppeld aan het vijfassige C 250 U bewerkingscentrum. De RS 1 is geschikt voor het volautomatisch beladen van pallets en werkstukken. Daarnaast presenteert de machinebouwer de HS Flex. Dit handlingssysteem is ontwikkeld voor de palletautomatisering van drie- en vijfassige bewerkingscentra. Op TechniShow zal het systeem gekoppeld zijn aan een vijfassige C 42 U. “Zowel de RS 1 als de HS Flex zijn al een tijdje op de markt, maar worden nu voor het eerst op een Nederlandse beurs gepresenteerd. Het is fijn dat TechniShow dit jaar alsnog plaatsvindt. Een beurs is een mooie manier voor bedrijven in de maakindustrie om onze oplossingen weer van dichtbij te kunnen ervaren. Dat is echt van toegevoegde waarde”, vertelt Geert Cox, directeur van Hermle Nederland.

Drie digitale bouwstenen

Een thema dat ook op de agenda staat bij Hermle is digitalisering. Op TechniShow kunnen bezoekers zich laten informeren over de digitale bouwstenen van Hermle. Diverse digitale modules, waaronder Digital Production, Digital Service en Digital Operation, bieden een digitale oplossing om de productiviteit en efficiëntie te verhogen en het bedieningsgemak te verbeteren.

Digital Production is een combinatie van het HTMC/HOTS-gereedschapsbeheersysteem, HIMS-informatiebeheersysteem en het HACS-orderbeheersysteem. Samen zorgen ze voor intelligente en transparante productieprocessen.

Een andere bouwsteen is Digital Service. Dit pakket bestaat uit een aantal slimme diagnose- en monitoringsystemen en werkt samen met de bewakingstool HIMS. Niet alleen geeft Digital Service real-time inzicht in de machine en het productieproces, ook maakt het ‘predictive maintenance’ en onderhoud op afstand mogelijk.

De laatste digitale bouwsteen die interessant is voor maakbedrijven die hun processen willen optimaliseren is Digital Operation. Deze module bestaat uit diverse geavanceerde technologiecycli en softwarefuncties die de besturingsparameters dynamisch kunnen aanpassen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X