Hexagon levert lasertrackers voor Airbus-project

0

Hexagon Manufacturing Intelligence, leverancier van metrologie- en productieoplossingen, levert dertig Leica Absolute Tracker AT403-systemen aan de Airbus-montagefabriek in Hamburg. Deze lasertrackers zullen een sleutelrol gaan spelen in het uiteindelijke montageproces van de reeks A320 commerciële passagiersvliegtuigen.

“Na een samenwerking met Airbus van meer dan 20 jaar implementeren we met trots onze nieuwste lasertracker-producten in de fabriek in Hamburg voor de strategische Airbus A320”, zegt Stéphane Malet, Airbus Key Account Manager bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Onze producten hebben veel te bieden voor grote projecten in de luchtvaartindustrie. Dankzij de toegenomen datacapaciteiten van Hexagon-meetoplossingen kunnen innovatieve bedrijven nauwkeurige 3D-data rechtstreeks integreren in het totale productieproces, waardoor de efficiëntie kan worden verbeterd en de doelstellingen van elke productiemanager kunnen worden bereiken: de eerste keer meteen goed.”

Hexagon is actief binnen geheel Airbus en werkt samen om de verbindingen tussen de Groep en haar belangrijkste leveranciers te optimaliseren. Hexagon werkt mee aan de doelstelling van Airbus om kant-en-klare ‘techno-bricks’ aan te leveren aan hun eindmontagefabrieken . Hexagon organiseert specifieke trainingen voor de belangrijkste leveranciers van Airbus, die geavanceerde meettechnieken in hun productieproces moeten integreren.