Inspiratie & Innovatie Award voor Timmerije

0

De bezoekers van het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres hebben Timmerije gekozen als winnaar van de Inspiratie & Innovatie Award. Timmerije heeft als eerste kunststofspuitgietbedrijf volledig in eigen beheer een nieuw samengesteld biologisch materiaal tot een succesvol eindproduct weten te produceren.

De Inspiratie & Innovatie Award werd voor de vierde keer uitgereikt en is een initiatief van Mikrocentrum om vernieuwende bedrijven onder de aandacht te brengen van de hightech industrie. In aanloop naar het jaarcongres konden leden van het High Tech Platform innovaties insturen. Uit de inzendingen nomineerde de vakjury vijf bedrijven: Avantes, Diabatix, Faro, P3D (Promolding) en Timmerije. Op het congres mochten deze bedrijven hun innovatie pitchen en vervolgens werd ter plekke via een publieksstemming Timmerije tot winnaar gekozen. Frank Bruins, account manager bij Timmerije, ontving uit handen van de jury de award en een geldbedrag bestaande uit een stimuleringsprijs van € 2.000,- en een bij Mikrocentrum vrij te besteden bedrag van € 3.000,-.

Timmerije heeft in eigen beheer een nieuw samengesteld biologisch materiaal tot een succesvol eindproduct weten te produceren. Het gekozen materiaal Vibers is een 100% biologisch afbreekbaar biopolymeer versterkt met natuurvezel van het duurzaam geteelde Miscanthus (Olifantsgras). Timmerije heeft 2 hectare van dit energiegewas aangeplant om met partners milieuvriendelijke, duurzame en biologisch afbreekbare producten te ontwikkelen. Dit wordt gecombineerd met een duurzame productie op energiezuinige spuitgietmachines gevoed door eigen opgewekte groene stroom met ruim 500 zonnepanelen. Frank Bruins was blij verrast met de award: “Laten wij een voorbeeld zijn voor de kunststofverwerkende industrie door naast de technische kringloop, ook de biologische kringloop verder te ontwikkelen voor de wereld van morgen.”

De maakbaarheid van succes
Jaarlijks organiseert Mikrocentrum voor haar High Tech Platform leden een congres waarbij netwerken en kennisdeling centraal staan. Het thema van deze editie was: “De maakbaarheid van succes”. Spreker Toon Gerbrands, topsportmanager en algemeen directeur van PSV, vertelde het publiek welke zaken ertoe doen om tot top prestaties te komen. Ondersteund door praktijkverhalen, legde Toon Gerbrands hierbij het accent op het belang van samenwerking, inspirerend leiderschap en goede communicatie. Hierbij liet hij zien dat er, wat dat betreft, grote overeenkomsten zijn tussen topsport en het bedrijfsleven. Tijdens het High Tech Platform Jaarcongres werden ook de nieuwe leden en de nieuwe High Tech bedrijvengids gepresenteerd met daarin alle leden.