Jörg heeft machines voor diverse sectoren beschikbaar

0

Als vaste exposant op METAVAK, is Jörg Machines ook dit jaar weer aanwezig met een aantal plaatbewerkingsmachines. Het programma van de machineleverancier uit Dodewaard is vooral gericht op de HVAC-industrie, de isolatie-plaatwerk-branche, dak- en gevelbekleding en zink- en koperbewerking, maar ook voor andere sectoren heeft Jörg machines beschikbaar.

Nieuw is dit jaar de laskantfreesmachine van X-machines uit Zweden. Hiermee worden schone schuine kanten in verschillende vormen tot 25 mm aan metaalplaten gefreesd, waarna de plaat direct gelast kan worden. Deze ergonomische machine produceert weinig geluid en geeft tot 75% kostprijsverlaging ten opzichte van conventioneel autogeen laskanten snijden.

Plasmasnijder
De AirWorks plasmasnijder is door Jörg Machines in een nieuw jasje gestoken: andere vormgeving, stabieler frame, groter touchscreen, nieuwe Hypertherm Edge Connect besturing, lichtere snijbrug, verbeterde afzuiging met minder onderhoud en de mogelijkheid om een pallet met 3-meter platen onder de machine op te bergen.

jorg X97
Nieuw bij Jörg is dit jaar de laskantfreesmachine van X-machines uit Zweden.

Slitlijnen
Jörg presenteert een compacte slitlijn van Forstner uit Oostenrijk op METAVAK, maar volgens directeur Reinhard Reincke is er voor iedere behoefte een slitlijn leverbaar, van compact tot zeer uitgebreid, dankzij de modulaire opbouw. Er is keuze in decoilers en selectors, richt- en doorvoerunits, slitunits, scharen en diverse afwerkingsmodules, zoals ponsen, uithoeken, walsen en profileren.

Vertrouwd
Een vertrouwd gezicht op de stand zijn de CNC-zetbank en de handmatige vingerzetbank van Schechtl, de Nosstec wals en de voormachines, uithoekers en ponsmachines van Jörg zelf. De filosofie is dat Jörg zorgt voor continuïteit in de productie door de juiste machine op de juiste plaats te leveren met optimale service erbij.

Jörg Machines, stand 131