Jungheinrich introduceert eerste stapelaar met geïntegreerde li-ion accu

0

Jungheinrich onthult de ERC 216zi: ’s werelds eerste stapelaar met een geïntegreerde lithium-ion accu. De specialist op het gebied van interne logistiek heeft de voordelen van de lithium-ion techniek gebruikt om een truck te ontwikkelen. De ERC 216zi is niet alleen voorzien van de nieuwste techniek, maar heeft ook een totaal vernieuwend ontwerp.

 

De geïntegreerde lithium-ion accu maakt het mogelijk om de ERC 216zi een complete make-over te geven. De lithium-ion accu is centraal gepositioneerd, wat resulteert in meer bewegingsvrijheid op het staplatform. De ERC 216zi is 17 centimeter korter en een stuk compacter dan een vergelijkbare stapelaar met platform, waardoor de stapelaar wendbaar en eenvoudiger te manoeuvreren is. “Soms helpt een totaal andere aanpak om tot nieuwe ideeën te komen”, aldus Jungheinrich bestuurslid Marketing & Sales Christian Erlach. “Dat is precies wat we hebben gedaan met de ERC 216zi. Het is de perfecte truck om indrukwekkende hoogtes te bereiken.”

Jungheinrich ERC216zi
Voor maximale bescherming heeft de ERC 216zi een ruim panoramadak met een riant doorkijkvenster.

Ergonomische werkplek
De veiligheid van de bestuurder wordt gewaarborgd middels vaste zij- en achterwanden aan het staplatform. De wanden zijn zo gemonteerd dat de opstapruimte niet wordt beperkt en het platform eenvoudig bereikbaar blijft. Voor maximale bescherming heeft de ERC 216zi een ruim panoramadak met een riant doorkijkvenster. De intuïtieve smartPILOT disselkop is eenvoudig in gebruik en alle functies zijn met één hand te bedienen. De decentrale positionering van de smartPILOT biedt de bestuurder altijd de meest ideale werkhouding.

Maximale veiligheid
Voor het eerst is het lastmanagementsysteem operationCONTROL in de truck geïntegreerd. Dit systeem controleert voortdurend de hefhoogte en last. Zodra een last te hoog is geheven, klinkt een signaal, toont het display een waarschuwing en trilt de smartPILOT. Met het assistentiesysteem positionCONTROL wordt de inslag van lasten nog makkelijker. Het systeem onthoudt ingestelde lasthoogten, wat de veiligheid en efficiëntie vergroot.

De kracht van lithium-ion
Accuwissels behoren definitief tot het verleden met de ERC 216zi. De snelle laadtijden en tussentijds (bij)laden van de geïntegreerde lithium-ion accu biedt nieuwe mogelijkheden. Zo kan met de ERC 216zi bijvoorbeeld bijgeladen worden in de koffiepauze. Jungheinrich biedt bij elke lithium-ion accu 100% tevredenheidsgarantie en 5 jaar accugarantie.