Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De P30i is een krachtige elektrische heftruck in het jasje van een diesel/LPG truck. “De EFG P30i is de eerste lithium-ion heftruck met de power en het comfort van een verbrander – een game changer in de wereld van heftrucks”, vertelt Christian Erlach, bestuurslid Marketing & Sales van Jungheinrich AG. Jungheinrich verwacht de P30i eind 2021 op de markt te brengen.

Voor de EFG P30i heeft Jungheinrich het chassis van zijn nieuwste hydrostaat verder ontwikkeld door de elektrische aandrijving en de lithium-ion techniek in de truck te integreren. Het frame, de cabine en de wielen zijn speciaal ontworpen voor een zware buiteninzet. De harde rubberen bumpers op het contragewicht laten de kracht zien van de P30i. De truckaandrijving bestaat uit twee elektromotoren. De geïntegreerde lithium-ion accu, die bestaat uit twee modules van elk 25kWh, voorziet de P30i van voldoende kracht voor een drieploegeninzet. De comfortoplader maakt tussentijds laden net zo eenvoudig als het bijtanken van een verbrander, en de hoge voltagetechnologie maakt de P30i zeer geschikt voor de zwaarste buiteninzet.

Het beste van twee werelden
De hefsnelheid van de P30i is 25% hoger dan andere elektrische heftrucks en de hellingshoek is 33% beter dan de klassieke EFG heftruck. De lithium-ion accu bestaat uit twee losse modules – die op een slimme manier in de truck zijn gestopt – wat de truck lichter, wendbaarder en energiezuiniger maakt. “De EFG P30i combineert de kracht, robuustheid en rijcomfort van een verbrander met de energiezuinigheid en het emissievrije karakter van een elektrische heftruck”, zegt Erlach. “De P30i zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, ergonomie en duurzaamheid. Dit is het begin van het einde van diesel heftrucks”.

Ergonomische werkplek
De langere wielas van de P30i en de van het frame losgekoppelde cabine maakt het rijden op een ruwe ondergrond voor de bestuurder comfortabeler en stiller. In de P30i heftruck is de accu niet langer in de vertrouwde accutrog gevestigd, maar geïntegreerd onder de stoel en de voetenruimte – een primeur voor de EFG heftruck. Door de nieuwe plaats van de accu ontstaat er meer bewegings- en beenruimte voor de bestuurder. De comfortabele zitting, de airconditioning en het verwarmingssysteem zorgen voor een comfortabele werkomgeving bij alle weersomstandigheden. Het verbeterde zicht rondom biedt meer veiligheid voor de bestuurder en zijn omgeving. De P30i is uit te rusten met diverse veiligheids- en assistentiesystemen, zoals addedVIEW, dat een 360 graden totaaloverzicht vanuit vogelperspectief biedt.

Emissievrij en duurzaam
De EFG P30i is volledig emissievrij en de uitstoot van fijnstof en roet behoort definitief tot het verleden. De P30i bespaart gedurende zijn gebruiksduur tot wel 52% minder CO2 vergeleken met de motor van een verbrander. De lithium-ion accu van de P30i is gemaakt van lithium-ijzerfosfaat, en niet het kobalt, waardoor de truck bijdraagt aan een duurzame en emissievrije toekomst. De lithium-ion accu is te gebruiken bij temperaturen van -20 °C tot +40 °C. Ook de nieuw ontwikkelde lader is dankzij zijn IP54 behuizing te gebruiken bij temperaturen van -20 °C tot +55 °C. De snelle laadtijden en tussentijds (bij)laden van de geïntegreerde lithium-ion accu biedt nieuwe mogelijkheden. Jungheinrich biedt bij elke lithium-ion accu 100% tevredenheidsgarantie en 5 jaar accugarantie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Supercompacte Jungheinrich heftruck

09-09 De nieuwe BA- en de al eerder geïntroduceerde BB- en BC-trucks zijn voordelige instapmodellen…

Transport en Logistiek

Multifunctionele truck met kraan voor Jan van Dam

30-11 “Deze truck kan ook gebruikt worden als hoogwerker”, zegt Stef van Dam. “Daarnaast is…

Transport en Logistiek

Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

06-10 De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel-…

MetaalNieuws Extra IM

Hoe kun je zware lasten vervoeren op de werkplek?

16-06 Items kunnen bovendien vallen of beschadigd worden als ze onjuist worden behandeld. Het is…

Transport en Logistiek

Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

11-01 Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de…

Toeleveren

Nieuwe vrachtwagen geeft Hop Machines meer mogelijkheden

30-11 Hop Machines in Wilbertoord heeft een nieuwe Scania vrachtwagencombinatie (730 pk) aangeschaft. Hierdoor kan…

Transport en Logistiek

Heffiq lanceert zware elektrische heftruck Hyster

21-09 Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. Deze zware elektrische…

Transport en Logistiek

Dashcams op 35 voertuigen Jan van Dam

08-06 35 Voertuigen van het wagenpark van Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater worden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?