Klant kan zelf type aandrijving kiezen bij nieuwe Euromac XT ponsmachine

De Italiaanse machinebouwer Euromac introduceert de nieuwe generatie XT ponsmachines. Deze ponsmachines zijn volledig configureerbaar naar een uitvoering met een hydraulische, elektrische of hybride aandrijving (eXTraordinary technology) en volledig voorbereid op automatisering.

De Euromac XT ponsmachines zijn volledig configureerbaar naar een uitvoering met een hydraulische, elektrische of hybride aandrijving.

Voortdurende innovatie is altijd het handelsmerk geweest van Euromac, producent van ponsmachines, kantpersen en horizontale buigmachines. Al meer dan 30 jaar zet het bedrijf in op de ontwikkeling en bouw van machines voor het snijden en ponsen van plaat. In die tijd zijn wereldwijd meer dan 7.000 ponsmachines geïnstalleerd. De machines worden voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd.

Beste van twee technieken

Met de XT-serie voldoet Euromac aan de marktvraag naar zowel hydraulisch, elektrisch, als hybride aangedreven ponsmachines. “De markt vraagt nu volledig elektrisch, terwijl een elektrische aandrijving ook beperkingen kent. Met ons hybride aandrijfconcept leveren we het beste van twee technieken. Hydraulisch voor de slagkracht, elektrisch voor de nauwkeurige regeling van de snelheid en de ramcontrol”, legt Internationaal Sales Manager Ferran Villanueva uit. “Maar de klant bepaalt zelf welk type aandrijving hij wenst, afhankelijk van de productievraag.”

Diverse bewerkingen

Om naast gatvormen ook doordrukkingen, vervormingen en tapgaten te maken blijft ponsen nog steeds een actuele technologie voor een grote groep producten, met bovendien de laagste kosten en hoogste kwaliteit per gat. De Euromac XT ponsmachine kan niet alleen al deze taken perfect uitvoeren, maar doet dit ook met een ongekende snelheid en efficiëntie, tot 1100 slagen per minuut met een verbruik van slechts 3 kW. De mogelijkheden die het gereedschapsysteem biedt is daarbij doorslaggevend. Alle Euromac ponsmachines zijn geschikt voor zowel thick turret als Euromac FMTE 4, 6 en 10 multitool ponsgereedschappen. Daarvan is de afstripkracht instelbaar, zodat zowel dikke als dunne plaat met hetzelfde gereedschap geponst kunnen worden.

Voorbereid op automatisering

De XT-serie is volledig voorbereid op uitbreiding met automatische belading en ontlading en gerobotiseerd uitname van plaatuitslagen. Euromac heeft daarvoor componenten ontwikkeld die plug-and-play aan de XT ponsmachine geplaatst kunnen worden.

Specificaties

Een Meehanite Monobloc C-vormig frameconstructie vormt de basis voor alle Euromac ponsmachines, waarbij de ponskop direct in het monoblok frame is gebouwd. De machines verlenen daaraan een hoge stabiliteit, precisie, een compacte footprint en uitstekende toegankelijkheid voor beladen van grootformaat plaat.

De XT ponsmachines zijn leverbaar met een 6 of 12 stations revolver (tot 66 gereedschappen, waarvan 30 roterend met mogelijkheid voor meerdere autoindex gereedschappen en verwerken plaat van 3000 x 1500 mm zonder herpositionering bij een stanskracht tot 30 ton en een gecombineerde assnelheid van meer dan 130 meter per minuut.

Euromac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Jörg Machines in Dodewaard.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuwe generatie Dener kantpersen sneller en zuiniger

19-01 Jörg Machines zal deze nieuwe kantpers op de TechniShow presenteren. Duurzame oplossing voor buigproces…

Plaatbewerking

Jörg presenteert zich als totaalleverancier

13-04 Het hele assortiment voor het voetlicht brengen was een van de redenen om de…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Euromac opent nieuw servicecentrum met Jörg Machines en Jansen machine service

09-05 Hier kunnen gebruikers van Euromac ponsmachines, afkantpersen, buigmachines en automatisering terecht met al hun…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

Automatische buigcel Euromac oplossing voor personeelstekort

06-10 Van alle plaatbewerkingsprocessen vraagt afkanten om ruime kennis en ervaring om tot een goed…

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Plaatbewerking

Windhorst versnelt luchtkanaalwerk met Air-Works plasmasnijmachine

09-06 Windhorst Plaat en Constructie in Ridderkerk boekt flinke tijdwinst bij de productie van luchtkanalen,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV