Klikopmorgen.nl biedt ondersteuning bij digitalisering

MKB-maakbedrijven uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg kunnen sinds deze week voor ondersteuning bij hun digitalisering aankloppen bij EDIH Zuid-Nederland (EDIHZNL).

Met de campagne ‘klikopmorgen.nl’ maakt EDIHZNL ondernemers de komende periode bewust van de noodzaak om te digitaliseren en motiveert hen om actie te ondernemen.

 

Dit geldt zowel voor bedrijven die hierin hun eerste stappen zetten, als voor bedrijven die hun digitalisering juist willen versnellen: op het EDIHZNL-platform klikopmorgen.nl is iedereen welkom.

Verschillende tools

Dit platform biedt veel verschillende tools voor ondernemers die aan de slag willen met hun digitalisering. Bijvoorbeeld een digital maturity scan om te checken hoever een bedrijf is met zijn digitalisering of juist persoonlijk advies van experts, workshops, netwerkbijeenkomsten. Ondernemers kunnen contact opnemen met vragen, voor matchmaking en expertadvies. Het online dienstenaanbod komt vanaf juni gefaseerd beschikbaar op het platform en zal de komende jaren worden uitgebreid. De meeste diensten zijn kosteloos beschikbaar, met maar één voorwaarde: een enthousiaste en gemotiveerde ondernemer.

Voor MKB-maakindustrie

EDIH Zuid-Nederland richt zich op de MKB-maakindustrie, inclusief de toeleverindustrie en onderhoudsbedrijven in de sectoren agrifood, procesindustrie, semicon, medical systems, logistiek en de automotive industrie. Binnen deze sectoren ligt de focus op specifieke technologieën zoals A.I.,cybersecurity, digital twinning, AR/VR en veilige data-uitwisseling tussen bedrijven.

Digitale kloof

Bedrijven die werkzaam zijn in de hightechindustrie zijn meestal ver(der) in hun digitale ontwikkeling. Het zijn juist de relatief traditionele bedrijven (bijvoorbeeld in de metaalindustrie, machinebouw of chemische industrie) die moeite hebben met digitaliseren. Omdat de wereldwijde transitie naar Industry 4.0 steeds sneller gaat, dreigt er voor die bedrijven een digitale kloof en daarmee een mogelijke ongunstige concurrentiepositie ten opzichte van bijvoorbeeld de Verenigde Staten of China.

Full-service

Met de campagne ‘klikopmorgen.nl’ maakt EDIHZNL ondernemers de komende periode bewust van de noodzaak om te digitaliseren en motiveert hen om actie te ondernemen. Het platform klikopmorgen.nl biedt uiteindelijk een full-service oplossing voor alle denkbare digitaliseringsvraagstukken.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021