Kogellagerunits

0

SKF heeft een nieuw, concurrerend assortiment JIS-compatibele kogellagerunits voor de Europese markt uitgebracht dat voortbouwt op het onlangs geïntroduceerde JIS-compatibele UC-assortiment voor Azië.

Het nieuwe UC-assortiment wordt standaard geleverd met twee soorten borgingssystemen en een beproefd afdichtingsontwerp. UC-lagers bieden een optimale bescherming tegen verontreiniging en wasbeurten in vergelijking met soortgelijke producten van concurrenten. Dankzij hun borgingsmechanisme zijn lagers van het UC-assortiment de ideale keuze voor interne transportsystemen. Hun uitstekende borgingssterkte en weerstand tegen het binnendringen van vuil staat garant voor een langere levensduur met minder onderhoud.

Andere belangrijke toepassingen voor deze SKF-lagers zijn onder andere luchtbehandelingssystemen, verpakkingsmachines en fitnessapparatuur. UC-kogellagerunits bieden een uitstekende bescherming tegen verontreiniging dankzij een beproefd afdichtingssysteem. Dit omvat een integrale binnenafdichting met één lip en een op de binnenring aangebrachte externe slingerschijf voor een maximale afdichtingsfunctie. Daarnaast zijn de units ontworpen met een over 120 graden verdeeld stifttap-borgingssysteem voor toepassingen die een nog preciezere ascentrering vereisen bij hoge toerentallen of waarbij trillingen een mogelijk probleem kunnen vormen. De UC-lagerhuizen hebben volle bevestigingsoppervlakken om vuilophoping tegen te gaan; dit is vooral belangrijk voor toepassingen die een hoge zuiverheid vereisen. Er zijn huizen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder staande blokken, staande blokken met korte basis, flenshuizen (vierkante, ovale of ronde met twee, drie of vier montagebouten) en take-up-huizen (voor toepassingen met lineaire beweging).