Kunststoffenbeurs 2018 trefpunt voor de hele sector

Op 26 en 27 september 2018 organiseerde Mikrocentrum de 20e editie van de Kunststoffenbeurs in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Dit jaar stond vooral in het teken van het 20-jarig jubileum van de beurs.

Een jubileumeditie bood de beursorganisatie de kans om de bezoeker mee te nemen op reis naar het verleden, het heden en de toekomst. Dit thema stond dan ook in vele activiteiten centraal. Zo konden bezoekers in de Hall of Fame en op het Demoplein de ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia ontdekken. Deze werden aan de hand van een fotocollage van iedere editie van de Kunststoffenbeurs gepresenteerd door de 30 exposanten die er al vanaf het eerste uur bij waren. Ook in het lezingenprogramma werd er teruggekeken en vooruitgeblikt.

Trots
De Kunststoffenbeurs is tijdens de jubileumeditie goed bezocht. Zo hebben ruim 3200 bezoekers gedurende twee expositiedagen de beursvloer aangedaan. Daar hadden zij de kans om 278 exposanten te bezoeken. Onder de bezoekers waren 23 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. “Wij als Mikrocentrum zijn trots op het feit dat we al 20 jaar de gehele sector bij elkaar mogen brengen”, zegt Els van de Ven, Manager van de Kunststoffenbeurs. “Dit is en blijft belangrijk, want kunststof speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Er zijn fantastische dingen die we met kunststof kunnen doen. De Kunststoffenbeurs maakt de mogelijkheden zichtbaar en helpt een antwoord te geven op actuele vraagstukken.”

Circulaire samenwerking met NRK
Mikrocentrum werkte ook voor deze editie intensief samen met het NRK, de federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie. Het NRK opende het lezingenprogramma met de lezingentrack “Back To the Future” waarbij circulaire economie en duurzaamheid centraal stonden. In vijf lezingen belichtten de sprekers inzichten op het gebied van profit, planet, polymer and people.

Blik op de toekomst
Er werd tijdens de Kunststoffenbeurs niet alleen gekeken naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Zo presenteerde David Kemps van ABN Amro de uitkomsten van een onderzoek naar de Nederlandse kunststoffenindustrie. Ook op het gebied van productontwikkeling werd er naar de toekomst gekeken. Een van de opkomende trends op dit gebied is Human Centered Design. Mileha Soneji van VanBerlo vertelde in haar lezing hoe in het ontwerpproces van kunststof producten de mens centraal kan worden gezet. Jan Willem Wieringa van Desch Plantpak sloot de keynotes af met inzichten in lijn met de Rethink gedachte. Hierbij lag de focus op het verbeteren van de business dankzij inzicht in KPI’s en de inzet van recyclaat. Overige lezingen werden verricht door de 60 aanwezige sprekers. Zo deelde Jaap Onnekink van Pezy Group in een duo-lezing met Mark-Olof Dirksen van Philips in vogelvlucht de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststoffen en de mogelijke toepassingen.

Kunststoffen 2019
De volgende editie van de Kunststoffenbeurs staat gepland op 25 en 26 september 2019. Ook deze editie zal plaatsvinden in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven.

Kunststoffenbeurs

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vision, Robotics & Motion zet in op digitalisering en automatisering

20-05 “Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is er aanhoudende…

Toeleveren

Rol techniek cruciaal in voedingsindustrie

24-04 “Voedselproducenten werken iedere dag aan het verbeteren van ons voedsel. Tegelijkertijd vraagt de samenleving…

Verspanen

Industriële reinheidsketen komt bijeen op Clean Event

09-04 Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen funest zijn voor het functioneren…

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Toeleveren

Duurzaamheidskansen met kunststof en rubber

30-08 De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof en…

Toeleveren

Kunststoffenbeurs wordt weer als vanouds: vol en actueel

03-07 “We gaan in 2023 de Kunststoffenbeurs naar een nog hoger niveau brengen,” zegt Timo…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV