Leer, ontmoet en beleef tijdens de Precisiebeurs 2018

Op woensdag 14 en donderdag 15 november organiseert Mikrocentrum voor de 18e keer de Precisiebeurs in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.

De beurs heeft een internationale reputatie opgebouwd met een sterk groeiend aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland. Op de vakbeurs vindt u niet alleen alle kennis die nodig is om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te ontwerpen, produceren en assembleren, maar staan ook leren, ontmoeten en kennis delen centraal.

Ruim 300 specialistische bedrijven
De Precisiebeurs is een combinatie van een vakbeurs en een hoogwaardig congresprogramma. Het verkrijgen van nieuwe leads, vergaren van kennis en creëren en onderhouden van netwerken in de precisietechnologie en hightech maakindustrie voeren op beide beursdagen de boventoon. “Op de expo kunnen bezoekers kennismaken met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van machinebouw, fijnmechanica, motion (control), oppervlaktebehandeling, functionele coatings, microtechnologie, microassemblage, gereedschappen en optica”, vertelt Michiel Beerens, Project Manager bij organisator Mikrocentrum. “Productontwikkelaars en constructeurs kunnen tijdens de beurs in contact komen met diverse specialisten, die ondersteuning kunnen bieden bij het realiseren van nieuwe producten en machines. En voor inkopers liggen er kansen om kennis te maken met leveranciers en productontwikkelaars in de precisietechnologie.”

Congresprogramma
Het congresprogramma omvat onder meer een onafhankelijk deel, met bijdragen vanuit universiteiten, onderwijsinstituten en wetenschapsinstellingen. “De eerste beursdag draait om de nationale wetenschapsagenda, waarbij bezoekers niet alleen geïnformeerd worden over dit onderzoek, maar ook over de technologieën die nodig zijn om het onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Beerens. “Zodat hun bedrijven optimaal kunnen inspelen op wat er in Nederland én Europa gaat gebeuren. Tijdens dit ‘Big Science’ congresprogramma is er aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en tenders die op stapel staan voor de deeltjesversneller CERN en de Einsteintelescoop. Daarnaast hebben we verschillende bedrijven uitgenodigd om een presentatie te geven. Daarbij besteden we aandacht aan metrology & sensing, precision manufacturing & design en precisietechnologie in de gezondheidszorg.” De tweede beursdag staan precisietechnologie in (aero)space, aandrijftechnieken & controlesystemen en diverse microbewerkingen in oppervlaktebehandeling centraal. “Omdat de Precisiebeurs door steeds meer Duitse bezoekers wordt bezocht, starten wij – in samenwerking met diverse Duitse netwerkorganisaties – de tweede beursdag met een netwerkevent waarin internationaal ontmoeten, leren en kennis delen centraal staan.”

Precisiebeurs

Het congresprogramma omvat onder meer een onafhankelijk deel, met bijdragen vanuit universiteiten, onderwijsinstituten en wetenschapsinstellingen.

Awarduitreikingen
Onder auspiciën van de DSPE worden tot slot twee prestigieuze Awards uitgereikt. “De Ir. A. Davidson Award moedigt jonge precisie-ingenieurs met enkele jaren werkervaring aan en wordt op woensdag 14 november uitgereikt aan diegene die een aantoonbare prestatie heeft geleverd die zowel intern als extern is erkend”, vertelt Beerens. “De Wim van der Hoek Award staat voor het bevorderen en stimuleren van precisiemechanica en werktuigbouwkunde. Deze prijs zal op donderdag 15 november worden uitgereikt aan de student met het beste afstudeeronderzoek.”

De Precisiebeurs is geopend van 9.30 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Toeleveren

ACE met TUBUS en kabelveer dempers op Precisiebeurs

01-11 De kabelveer dempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren,…

Verspanen

OPS levert fijnmechanische producten uit Maleisië

01-11 Het uitbesteden van kleine aantallen doet OPS al bijna 15 jaar, in combinatie met…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X