MAC-1500 is mobiele, autonome en collaboratieve robot

0
162

Romias toont tijdens de TechniShow de MAC-1500, een mobiele, autonome en collaboratieve robot. De robot is in staat zichzelf te verplaatsen naar de plek waar hij nodig is en bepaalt hierbij zelf welke route hij neemt. Hij kan zelfstandig om bewegende obstakels heenrijden.

Romias ondersteunt bedrijven bij de productieautomatisering van hun machines, veelal met inzet van industriële robots. Naast ontwikkeling en realisatie van klantspecifieke automatiseringssystemen levert Romias ook een standaard robotcel voor het laagdrempelig automatiseren van de kleinere machines. De MAC-1500 maakt gebruik van de nieuwste collaboratieve technieken om een intrinsiek veilig systeem te garanderen, dat niet alleen naast, maar ook met de mens kan werken. Alle MAC-uitvoeringen zijn uitgerust met een visionsysteem.

Draadloos
De robot krijgt draadloos een opdracht van een bewerkingsmachine, operator of andere bron en zal vanaf dat moment zelf bepalen hoe hij deze opdracht voltooit. De route wordt bepaald op basis van een real-time kaart die de robot zelf opbouwt en bijhoudt. De robot scant continu zijn omgeving af en zal obstakels zoals bijvoorbeeld een heftruck, een werknemer of een onhandig geplaatste pallet omzeilen zonder te hoeven stoppen. Met de open interface-standaarden die worden ondersteund kan een hele vloot van MAC’s worden geïntegreerd in de Smart Industry omgeving. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar voor het grote en het kleine werk. De MAC-robot kan in de huidige uitvoeringen producten tot 1000 kg vervoeren, machineklemmen en nulpuntspansystemen beladen tot 400 kg en (magazijn)stellingen verplaatsen.

De MAC is er in verschillende uitvoeringen. Er is een versie die een collaboratieve arm van Fanuc integreert en hiermee samen met de mens kan werken.

Romias, hal 10, stand C040