Machineering biedt productietechnologie live & in demo

We hebben er lang op moeten wachten, maar als Machineering van 8 tot 10 september haar deuren opent in Brussels Expo, is er eindelijk weer eens een fysieke maaktechnologiebeurs in West-Europees beurzenland. Machineering biedt het vakpubliek uit de metaal- en kunstoffenbewerking, machinebouw en industriële toelevering een gezellig een leerrijk platform met productietechnologie live en in demo, echte sociale interactie en veilig netwerken.

Op Machineering kan het weer: live productietechnologie live en echte sociale interactie.

Op Machineering komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod, waardoor een bezoek waardevol is voor zowel het management als de gespecialiseerde afdelingshoofden uit diverse operationele processen. En in de huidige context is september volgens de beursorganisatie het ideale moment om met alle sectorgenoten eindelijk weer fysiek samen te komen. “De productie en de verkoop van componenten en oplossingen voor maaktechnologie in de Benelux haalt bijna het niveau van voor corona. De inhaalbeweging in de laatste maanden is enorm en het investeringsklimaat voor het najaar zit goed. Bovendien moet de maakindustrie door de problemen met de toelevering van componenten nog sterker inzetten op productie on-demand, flexibele kleinere series, een korte time-to-market van innovaties en mass-customization principes.

Digitale bestel- en productieprocessen en verregaande automatisering zijn oplossingen om sneller en efficiënter te produceren, ook bij kleinere series. De unieke bruisende sfeer op een vakbeurs zoals Machineering zorgt in ieder geval voor de beste gesprekken, innovatieve maakinzichten en ideeën met sectorgenoten. In een minimum van tijd bent u volledig up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van productietechnologie.”

Ruim 100 exposanten

Machineering is de demobeurs voor het slimme geautomatiseerde en geconnecteerde maakbedrijf. Bezoekers ontmoeten er persoonlijk 100 machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet. Verspanen, buigen, snijden, lassen, coaten, 3D-printen, prototypen, ontwerpen, werktuigen, machine-onderhoud, performante software-, cloud- en IoT integraties…het volledige beursaanbod wordt ingedeeld in 10 technologieroutes die de bezoeker afhankelijk van zijn functie, profiel en interessevelden kan volgen.

Expert classes

Ook op het programma: 12 hands-on expert classes. Deze leerrijke sessies van 30 minuten zullen deelnemers inspireren om morgen sneller, op maat, goedkoper, duurzamer en competitiever te produceren. Zo komen innovatieve sectorgenoten zoals Verhaert Masters in Innovation, Mitsubishi Chemical Advanced Materials en Aluro de transformatie van hun business model uit de doeken doen. Experten van Agoria, Flanders Make, Flam3D, Sirris en Bemas komen hun kennis delen omtrent geavanceerde productie- en engineeringstechnieken, materialen, additive manufacturing, smart maintenance, industry 4.0, enz. De sessies zijn gratis bij te wonen mits bezoekersregistratie voor de beurs.

Verder biedt de Flam3D Additive Manufacturing zone alle competentie omtrent bestaande 3D-printtechnologie. Gespecialiseerde bedrijven en competentiecentra kunnen bezoekers er verder helpen met iedere vraag omtrent haalbaarheid en betaalbaarheid van de technologie binnen hun specifieke productie. Op donderdagavond is ook een nocturne voorzien voor laatavondbezoek tot 22.00.

Interactief online platform

De fysieke beurs wordt aangevuld met een digitaal platform. Deze ‘digitale tweeling’ van Machineering laat iedereen toe om ter plaatse en online – zowel voor, tijdens als na het event – te genieten van livestreaming activiteiten, afsprakenmodules (voor afspraken op de stand of online), en performante zoekmachines met AI matching op basis van de opgegeven interesses.

Registreren volstaat

Voor een bezoek aan de vakbeurs en de expert classes is enkel een voorregistratie via www.machineering.eu noodzakelijk, net zoals vroeger. Een Corona-pas of Covid Safe ticket is voor een vakbeurs in België niet vereist vermits beurzen onder het handelsprotocol vallen, net zoals winkelcentra.

Machineering is op woensdag 8 september (van 10.00 tot 18.00 uur), donderdag 9 september (van 10.00 tot 22.00, nocturne) en vrijdag 10 september ( van 10.00 tot 16.00 uur) in Brussels Expo (hal 8).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Meer dan 4000 bezoekers op Machineering

14-09 De verwachtingen waren hooggespannen voor deze bijzondere editie, die noodgedwongen van maart naar september…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Machineering in Brussel uitgesteld naar september

02-12 De vakbeurs Machineering, die eind maart zou worden gehouden in Brussels Expo, is uitgesteld…

Verspanen

Machineering trekt bijna 5500 professionele bezoekers

03-04 De vakbeurs Machineering in Brussel is vorige week bezocht door 5478 professionals en 1218…

Plaatbewerking

Haco present met automatiseringsdochter

25-03 Haco is dit jaar aanwezig op Machineering samen met dochteronderneming Robosoft, die is gespecialiseerd…

Automatisering

RoboJob pakt uit met nieuwe Integrated producten

25-03 Met een vijfde opeenvolgende deelname aan Machineering is RoboJob uitgegroeid tot een vaste waarde…

Verbinden

Premium lasrobotoplossingen Valk Welding

25-03 Lasrobotintegrator Valk Welding toont op Machineering in Brussel haar oplossingen die een continu en…

Automatisering

Lang-automatiseringsoplossing Robo-Trex richt zich op de essentie

25-03 Leering Hengelo biedt met Lang-Techniek eenvoudige, gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen, zoals de Robo-Trex, die zich richten…

Toeleveren

Feature grip snelspanners garanderen proceszekerheid

25-03 Heinrich Kipp Werk presenteerde afgelopen najaar op de vakbeurs Motek in Stuttgart de nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X