Messingproducent LDM vernieuwt intern transportvloot

Met de komst van zeven nieuwe Hyster trucks is de intern transportvloot van LDM de komende jaren verzekerd van optimale inzetbaarheid. Zo zijn alle trucks opgebouwd met specifieke voorzetapparatuur en voldoen ze aan de veiligheidseisen van LDM (Lips Drunen Metaal). De keuze voor Heffiq en Hyster past dan ook geheel binnen de duurzame bedrijfsfilosofie van de messingproducent.

De nieuwe trucks leveren een grote bijdrage aan het proces om staf uit diverse messing legeringen te creëren. Zo worden de trucks ingezet bij het laden en lossen van halffabricaten en het vullen van de ovens met loodzware schrootsnippers. “Per week wordt er 600.000 kg messingstaf geproduceerd’’, vertelt Peter van Ingen, directeur operations. “Met uitzondering van het weekend staan de ovens in de gieterij 24 uur per dag aan.”

Keuze Heffiq /Hyster
LDM heeft een werkgroep opgericht om de juiste partner te vinden voor haar intern transport. Verschillende wegingsfactoren hebben geleid tot een samenwerking met Heffiq. ‘’Uiteindelijk is de keuze van de chauffeurs doorslaggevend ”, vertelt Van Ingen. ‘’Zij werken ten slotte 8 uur per dag met deze trucks”. Na jarenlang heftrucks geleased te hebben heeft LDM besloten om dit keer tot aanschaf over te gaan. ‘’Wij hebben hierbij gekozen voor een all-in onderhoudscontract om de up-time van onze vloot te garanderen’’, aldus Van Ingen.

Elektrotrucks
Naast een verbrandingstruck zijn er vijf elektrische heftrucks en een elektrische pallettruck afgenomen bij Heffiq. Bijzonder is met name de krachtige J5.5XN. Deze 5.5-tonner is de zwaarste elektrotruck binnen het Hyster assortiment. De pallettruck wordt gebruikt om de batterijen van de trucks zijwaarts te wisselen. De keuze voor elektrische trucks was snel gemaakt. ‘’Elektrotrucks kunnen altijd binnen in onze fabriek rijden”, legt Van Ingen uit. ‘’Bovendien rijd ik zelf ook een hybride auto, omdat ik het verantwoord vind”. Hieruit blijkt dat duurzaamheid belangrijk is bij LDM.

Voorzetapparatuur op maat
Vanwege de zware en specifieke inzet zijn alle trucks voorzien van tailor-made voorzetapparatuur. Zo is een aantal trucks voorzien van voorzetapparatuur met de mogelijkheid om 360⁰ te roteren en zijn er enkele voorzien van sideshift met verstelbare vorken. ‘’De producten die we maken zijn soms wel 6 meter lang waardoor verstelbare vorken een must zijn’’, aldus Van Ingen.

Cooltruck
De speciale 4.5-tons Cooltruck wordt ingezet in de grondstoffenhal. Deze diesel hefttruck is voorbereid op zware en stoffige omstandigheden en voorzien van extra koeling. De truck is aan de onderkant volledig gesloten om het binnendringen van vuil te voorkomen.

Veiligheid voorop
Alle trucks zijn voorzien van het Hyster tracker systeem. Dit brengt realtime statistieken in kaart zoals urenstanden en operationele kosten. Een belangrijke meerwaarde biedt het systeem bij botsingen of ongevallen, waardoor incidenten of gevolgschade makkelijker inzichtelijk worden. ‘’Het allerbelangrijkste bij ons is veiligheid”, legt Van Ingen uit. “Als er schade of letsel optreedt, kan de oorzaak eenvoudig achterhaald worden”. Met gecertificeerde chauffeurs en twee opleiders binnen het bedrijf, wordt de veiligheid binnen LDM zo goed mogelijk gewaarborgd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

Plaatbewerking

Salvagnini voorziet grote toekomst voor paneelbuigers

28-02 “Eén buigcentrum kan de dagproductie van drie tot vijf kantbanken vervangen, afhankelijk van de…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub bereikt in 2024 nog meer slijpspecialisten

28-02 GrindingHub zal van 14 tot 17 mei 2024 voor de tweede keer zijn deuren…

Materialen

Principeakkoord Tata Steel en Gedia voor levering Zeremis groen staal

28-02 Het Duitse bedrijf ontwikkelt en produceert lichtgewicht structurele carrosseriedelen en chassiscomponenten voor veel toonaangevende…

Bedrijf en Economie

Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk

28-02 Hierdoor krijgen zij toegang tot een groot, internationaal bereik en een uitgebreid aanbod aan…

TechnishowNieuws

Rewigo is dé puntlasmachine voor Industrie 4.0

28-02 Het is te kort door de bocht om Rewigo te bestempelen als het huismerk…

3D

Eriks bevordert met 3D-printen cultuur van innovatie

28-02 De meeste 3D-printers van Eriks zijn bedoeld voor prototyping, op maat gemaakte mallen, armaturen…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?