Metav, Tube & wire verschoven

0

De vakbeurzen Metav, Tube & wire die binnenkort zouden worden gehouden in Düsseldorf, gaan niet door. De beurzen worden vanwege het Coronavirus verschoven naar een nog nader te bepalen tijdstip.

De Metav, vakbeurs voor metaalbewerkingstechniek, zou plaatsvinden van 10 tot en met 13 maart. Wilfried Schäfer, directeur van Metav-organisator VDW, de Duitse branchevereniging van werktuigmachinefabrikanten, zegt in een toelichting op het besluit om de beurs uit te stellen: “We hebben dit niet licht genomen, maar het Coronavirus heeft zich de afgelopen dagen extreem dynamisch uitgebreid. Met een hoog aantal geïnfecteerde mensen in Italië en de uitbraak in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, direct voor de deur van de Metav, is de onzekerheid bij onze exposanten sterk gestegen.“
Nadat ook de minister van Gezondheid  van Duitsland Jens Spahn van het begin van een epidemie sprak en mensen die vanuit crisisgebieden naar Duitsland reizen met directe ingang worden gecontroleerd, hebben verschillende grote exposanten hun Metav-deelname afgezegd. “Omdat de verdere ontwikkelingen niet zijn te overzien, hebben we besloten de beurs te verschuiven. In afstemming met onze partner Messe Düsseldorf zullen we binnenkort een nieuwe termijn bekend maken, zodat exposanten en bezoekers hun planning hierop kunnen afstemmen“, aldus Schäfer.

Tube & wire
Afgelopen weekend maakte Messe Düsseldorf bekend dat ook enkele andere beurzen, waaronder de Tube & wire voor de draad-, kabel- en buizenindustrie die zou plaatsvinden van 30 maart tot 3 april, worden uitgesteld. De organisatie zegt hiermee de aanbeveling van het crisismanagement team van de Duitse overheid te volgen. Voorlopig zijn er nog geen intenties om de beurzen die in mei en juni op de rol staan – de Interpack en de Drupa – uit te stellen.