METAVAK en Welding Week gaan dit jaar niet door

0

Beursorganisator Easyfairs heeft in samenspraak met de standhouders besloten om METAVAK en Welding Week powered by NIL, die gepland stonden op 6, 7 en 8 oktober in Evenementenhal Gorinchem, niet door te laten gaan. METAVAK gaat naar 5, 6 en 7 oktober 2021 en Welding Week naar oktober 2022, gezien het tweejaarlijkse karakter van deze beurs.

Tot voor kort zag het er naar uit dat METAVAK en Welding Week door konden gaan, zij het  in een aangepaste vorm in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gertjan Lammers, Head of Event Technical Industry bij Easyfairs heeft de afgelopen tijd het sentiment bij exposanten en bezoekers echter zien veranderen: “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de metaalindustrie zo optimaal mogelijk samen te brengen. Tot voor kort zag het er naar uit dat METAVAK en Welding Week in aangepaste vorm door konden gaan. Exposanten en bezoekers spraken vertrouwen uit en bevestigden het nut van deze vakbeurzen vanuit economisch oogpunt.”

METAVAK en Welding Week gaan niet door

Enig juiste beslissing

Lammers vervolgt: “Gesteund door de lokale overheidsinstanties en de veiligheidsregio zijn we ervan overtuigd dat wij een veilige en verantwoorde vakbeurs kunnen organiseren. Dat hebben we – Easyfairs – vorige week ook laten zien tijdens AAA (All About Automation) in Essen. Ondanks dat houdt Covid-19 ons nog steeds in de greep. De afgelopen tijd hebben wij een veranderend sentiment gevoeld vanuit onze exposanten en bezoekers. De behoefte om beide beurzen te verplaatsen nam steeds meer toe. Als beursorganisator is het onze primaire taak om te luisteren naar de wensen van de industrie en daarom hebben wij besloten beide beurzen door te schuiven naar een later moment. Dat is de enige juiste beslissing op dit moment.”