METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

De afgelopen editie van METAVAK is erg positief verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs Nederland weten. Het nationale vakevent voor de metaalbranche werd op 5, 6 en 7 oktober in Evenementenhal Gorinchem bezocht door bijna 4.300 bezoekers.

Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief

“Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen overgeslagen te hebben, mochten we eindelijk deze innoverende sector weer bij elkaar brengen. Dat was dan ook te merken, want het enthousiasme spatte er van alle kanten vanaf”, zegt Carly Crezee namens de beursorganisatie.

Naast een goedgevulde beursvloer was er een omvangrijk programma, zoals het Directeuren-Diner op woensdag 6 oktober dat door Koninklijke Metaalunie en SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassingen Zuid-Holland) werd georganiseerd. Crezee: “Dit was wederom een succes! Het was een mooi moment waarbij directeuren van bedrijven in gesprek gingen met studenten over de toekomst van technisch talent in de metaalsector.

Foto: MetaalNieuws

Goed om te zien hoe beide partijen elkaar vonden en nuttige gesprekken voerden onder het genot van een diner met uitzicht over de beursvloer.” Tevens werd er met de studentmiddag goed gehoor gegeven aan het tekort van technisch personeel in de sector. Veel studenten verlieten geënthousiasmeerd de beursvloer.

Verder werd het Flam3D Printplein drukbezocht. Hier kregen bezoekers meer inzicht over Additive Manufacturing (AM) en de meerwaarde voor hun bedrijf. Op dit themaplein werden alle aspecten van 3D-printing belicht.

Foto: MetaalNieuws

Ook de verschillende kennissessies die werden georganiseerd door SMITZH, samen met haar partners werden over het algemeen goed bezocht en met name de diversiteit qua interessante onderwerpen die nu in de markt spelen, werd gewaardeerd. Actuele onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder meer Industrie 4.0 vanuit TNO, Machines verbinden met IoT vanuit IoT Academy, diverse kanten van 3D-printen belicht vanuit Flam3D en RAMLAB en Lasrobots nu en in de toekomst vanuit Smart Welding Factory.

Seijbel Photography

Foto: Seijbel Photography

“Het was een feest om deze beurs weer te mogen organiseren. En voor onze hoofdmediapartner MetaalNieuws was het sowieso al een feest, want ze bestonden 20 jaar en dat hebben we samen gevierd met gebak. Ook diverse exposanten heften het glas met hun (nieuwe) klanten, want er zijn meerdere machines verkocht op de beursvloer. Dat was ook één van de meest gehoorde geluiden vanuit onze exposanten: bezoekers kwamen echt doelgericht naar de beurs om zaken te doen. Op naar 2022!”, aldus Crezee.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

MetavakNieuws

Vraag naar reiniging barst los door domino effect

01-10 Het gevolg is dat het voor steeds meer toeleveranciers interessant wordt om de reiniging…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X