METAVAK in de startblokken

De voorbereidingen voor METAVAK zijn in volle gang. Voor het eerst sinds jaren wordt deze vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie weer tegelijk met Welding Week gehouden.

Voor Jamie van de Louw is het de eerste keer dat hij METAVAK organiseert.

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële beurspartner en verzorgt het vrij toegankelijke kennisprogramma op de beursvloer en tevens het NIL| BIL lassymposium. Dit vindt plaats in het congrescentrum van Evenementenhal Gorinchem, Next Level. Dat betekent dat Evenementenhal Gorinchem op 4, 5, en 6 oktober weer het decor vormt voor een groot evenement voor de metaalbranche.

Aantrekkelijk deelnemersveld

Namens beursorganisator Easyfairs zijn Head of Sales van het industriële cluster Mark de Jong en accountmanager Jamie van de Louw druk bezig een aantrekkelijk deelnemersveld bij elkaar te brengen. Ze zijn vol vertrouwen dat ze samen met de exposanten weer iets moois gaan neerzetten. Op 7 juli is de officiële kick-off voor de exposanten die zich al hebben ingeschreven en vanaf dat moment zullen METAVAK en Welding Week powered by NIL volop onder aandacht van de metaalbranche worden gebracht.

Beleving bieden

METAVAK is al vele jaren een begrip. De vakbeurs groeide de laatste jaren als kool, tot corona voor een dip zorgde. Vorig jaar mocht de vakbeurs voor het eerst weer worden gehouden, net toen Nederland na een aantal coronagolven weer open mocht. “Iedereen moest toen weer wennen aan het contact”, kan De Jong zich nog goed herinneren. “Nu willen we voortbouwen op de herstart van vorig jaar en weer terugkeren naar de METAVAK, zoals onze exposanten en bezoekers die gewend zijn.”
Mark de Jong en Jamie van de Louw weten precies wat METAVAK moet zijn: “We willen de bezoekers beleving bieden, innovaties tonen, laten zien waar de markt naar toegaat en kennis delen. En vooral willen we alle partijen die in de metaalbranche actief zijn, bij elkaar brengen.”

Goed gevulde beursvloer

De basis van METAVAK – en ook van Welding Week – is uiteraard een goed gevulde beursvloer. Deze zal zoals gebruikelijk worden ingedeeld in zes segmenten: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling & reinigingstechniek en 3D printen, zodat de beurs voor iedere bezoeker heel overzichtelijk is. In deze segmenten presenteren de exposanten hun innovaties en nieuwste machines, apparaten en gereedschappen. Daarnaast is er ruimte voor kennistheaters waar de kennispartners van METAVAK, zoals NIL, Smitzh en Metaalunie de actuele ontwikkelingen en trends in de markt doorvertalen naar inspirerende sessies voor zowel operators en ondernemers. Zo komen Smitzh en Metaalunie met het concept ‘Slim leren, produceren en verdienen’. Meerdere sessies uit het programma geven inspiratie en praktische handvatten welke aansluiten op deze vraagstukken. Een aansprekend onderdeel van het kennisaanbod is natuurlijk ook het NIL| BIL lassymposium, sinds jaar en dag hét kennisevent op het gebied van verbindingstechniek in de Benelux.

Persoonlijk contact

Voor Jamie van de Louw is het de eerste keer dat hij METAVAK organiseert. Hij kent de metaalbewerkende industrie goed en nam in het verleden vaak als exposant of bezoeker deel aan METAVAK en andere technische beurzen. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk persoonlijk contact is. “METAVAK komt voor exposanten op een goed moment om zich weer aan de ondernemers en medewerkers in de metaalindustrie te laten zien. Vorig jaar was het vooral weer voor de eerste keer hallo zeggen en oude bekenden weer zien. Nu gaat het erom je gezicht opnieuw te laten zien. Dat stukje continuïteit is in deze industrie superbelangrijk.”
METAVAK heeft al een aantal mooie exposanten aan boord, zoals Mazak, Dormac CNC Solutions, Laagland, BMO Automation, RoboJob en vele anderen. “Het wordt een mix van bekende gezichten en jonge start ups met de nieuwste hightech ontwikkelingen”, zegt Jamie van de Louw. “Samen met al deze exposanten gaan we er een prachtig evenement van maken!”

Neem voor meer informatie over exposeren op METAVAK contact op met Jamie van de Louw.

MetaalNieuws is hoofdmediapartner van METAVAK en de Welding Week. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze website, 54U Media de uitgever in de metaal.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Toeleveren

Maakindustrie Expo 2023 maakt eerste programmaonderdelen bekend

30-01 Na de lancering van Maakindustrie Expo in 2022, wil Easyfairs dit jaar de vakbeurs…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen