METAVAK in de startblokken

De voorbereidingen voor METAVAK zijn in volle gang. Voor het eerst sinds jaren wordt deze vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie weer tegelijk met Welding Week gehouden.

Voor Jamie van de Louw is het de eerste keer dat hij METAVAK organiseert.

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële beurspartner en verzorgt het vrij toegankelijke kennisprogramma op de beursvloer en tevens het NIL| BIL lassymposium. Dit vindt plaats in het congrescentrum van Evenementenhal Gorinchem, Next Level. Dat betekent dat Evenementenhal Gorinchem op 4, 5, en 6 oktober weer het decor vormt voor een groot evenement voor de metaalbranche.

Aantrekkelijk deelnemersveld

Namens beursorganisator Easyfairs zijn Head of Sales van het industriële cluster Mark de Jong en accountmanager Jamie van de Louw druk bezig een aantrekkelijk deelnemersveld bij elkaar te brengen. Ze zijn vol vertrouwen dat ze samen met de exposanten weer iets moois gaan neerzetten. Op 7 juli is de officiële kick-off voor de exposanten die zich al hebben ingeschreven en vanaf dat moment zullen METAVAK en Welding Week powered by NIL volop onder aandacht van de metaalbranche worden gebracht.

Beleving bieden

METAVAK is al vele jaren een begrip. De vakbeurs groeide de laatste jaren als kool, tot corona voor een dip zorgde. Vorig jaar mocht de vakbeurs voor het eerst weer worden gehouden, net toen Nederland na een aantal coronagolven weer open mocht. “Iedereen moest toen weer wennen aan het contact”, kan De Jong zich nog goed herinneren. “Nu willen we voortbouwen op de herstart van vorig jaar en weer terugkeren naar de METAVAK, zoals onze exposanten en bezoekers die gewend zijn.”
Mark de Jong en Jamie van de Louw weten precies wat METAVAK moet zijn: “We willen de bezoekers beleving bieden, innovaties tonen, laten zien waar de markt naar toegaat en kennis delen. En vooral willen we alle partijen die in de metaalbranche actief zijn, bij elkaar brengen.”

Goed gevulde beursvloer

De basis van METAVAK – en ook van Welding Week – is uiteraard een goed gevulde beursvloer. Deze zal zoals gebruikelijk worden ingedeeld in zes segmenten: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling & reinigingstechniek en 3D printen, zodat de beurs voor iedere bezoeker heel overzichtelijk is. In deze segmenten presenteren de exposanten hun innovaties en nieuwste machines, apparaten en gereedschappen. Daarnaast is er ruimte voor kennistheaters waar de kennispartners van METAVAK, zoals NIL, Smitzh en Metaalunie de actuele ontwikkelingen en trends in de markt doorvertalen naar inspirerende sessies voor zowel operators en ondernemers. Zo komen Smitzh en Metaalunie met het concept ‘Slim leren, produceren en verdienen’. Meerdere sessies uit het programma geven inspiratie en praktische handvatten welke aansluiten op deze vraagstukken. Een aansprekend onderdeel van het kennisaanbod is natuurlijk ook het NIL| BIL lassymposium, sinds jaar en dag hét kennisevent op het gebied van verbindingstechniek in de Benelux.

Persoonlijk contact

Voor Jamie van de Louw is het de eerste keer dat hij METAVAK organiseert. Hij kent de metaalbewerkende industrie goed en nam in het verleden vaak als exposant of bezoeker deel aan METAVAK en andere technische beurzen. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk persoonlijk contact is. “METAVAK komt voor exposanten op een goed moment om zich weer aan de ondernemers en medewerkers in de metaalindustrie te laten zien. Vorig jaar was het vooral weer voor de eerste keer hallo zeggen en oude bekenden weer zien. Nu gaat het erom je gezicht opnieuw te laten zien. Dat stukje continuïteit is in deze industrie superbelangrijk.”
METAVAK heeft al een aantal mooie exposanten aan boord, zoals Mazak, Dormac CNC Solutions, Laagland, BMO Automation, RoboJob en vele anderen. “Het wordt een mix van bekende gezichten en jonge start ups met de nieuwste hightech ontwikkelingen”, zegt Jamie van de Louw. “Samen met al deze exposanten gaan we er een prachtig evenement van maken!”

Neem voor meer informatie over exposeren op METAVAK contact op met Jamie van de Louw.

MetaalNieuws is hoofdmediapartner van METAVAK en de Welding Week. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze website, 54U Media de uitgever in de metaal.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Automatisering

Limas biedt met robotlaadcel Cubebox alternatief voor cobot

06-07 De Cubebox is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

Stefan Hutten nieuwe Head of Region Easyfairs Nederland

13-06 Hutten (56) is op 13 juni begonnen aan zijn nieuwe job. Hij is de…

Toeleveren

MIX Noordoost gaat voor frisse wind zorgen

28-02 En inhoud is er meer dan genoeg, zo durven Tim en Thomas op basis…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Automatisering

TNO gaat praktisch aan de slag met Smart Industry

15-12 “Ondanks dat het Smart Industry gedachtengoed al jaren wordt gepromoot, staan de meeste maakbedrijven…

Toeleveren

Verfrissende MIX

08-12 De wereld van technische events is in de afgelopen 20 jaar enorm veranderd. Destijds…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X