METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

Meer dan 5.650 mensen hebben vorige week METAVAK in Evenementenhal Gorinchem bezocht. Tijdens hun bezoek hebben ze meer ontdekt over de nieuwste machines en technologieën en kwamen ze in contact met ruim 130 exposanten, die zich presenteerden tijdens deze vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie.

Drie dagen lang kon de METAVAK-bezoeker zich onderdompelen in een totaalaanbod en met één bezoek weer voorbereid zijn voor de nabije toekomst, zowel qua materialen, machines als kennis.

“We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom namens de organisatie. “Drie dagen lang kon de bezoeker zich onderdompelen in een totaalaanbod en met één bezoek weer voorbereid zijn voor de nabije toekomst, zowel qua materialen, machines als kennis.”

Veelzijdige beursvloer

De deelnemers van METAVAK waren verspreid over een zestal gebieden: verspaning, plaatbewerking, automatisering, reiniging en oppervlakte, 3D printen en verbinden. Al meer dan 50% van de deelnemers heeft zich aangesloten voor de editie van METAVAK en Welding Week 2024, die volgend jaar wordt gehouden op 1, 2 en 3 oktober.

De bezoekers kijken volgens Eijkelenboom terug op een positief beursbezoek. “Het is namelijk een toegankelijke beurs met ruime openingstijden waar je ook nog een tweede keer kan rondlopen als je dat wil. En het is een veelzijdige technische beurs met nieuwe ontwikkelingen voor de maakindustrie.”

Vrij toegankelijk kennisprogramma

Drie dagen lang hebben bezoekers hun kennis kunnen bijspijkeren over de uitdagingen van vandaag en morgen. Zo legde Binder 3D uit hoe 3D printen in een maakbedrijf van waarde kan zijn en TNO/Produmize gaven drie powersessies over slimmer werken, meer winst: de digitale toekomst van industrie. De sessies in het kennistheater gaven antwoorden op de uitdagingen waarmee ondernemers morgen aan de slag kunnen.

Studenten Meet & Greet

Voor de toekomstige medewerkers binnen de metaalbewerkende maakindustrie was er een Studenten Meet & Greet. Hier konden studenten met elkaar sparren, maar er stond ook een ‘Wall of Fame’ waar bedrijven hun vacatures konden presenteren. Eijkelenboom: “Als organisatie zijn we blij dat we de medewerkers van de toekomst alvast meer kunnen enthousiasmeren voor de toekomst.”

Verbindingstechnieken

Dit jaar was METAVAK niet in combinatie met Welding Week, daarom was er deze editie een verbindingsgebied op de beursvloer. Naast las- en soldeertechnieken waren er ook verschillende andere verbindingstechnieken te zien op de beursvloer gericht op metaalbewerking. Dit varieerde van het gebruik van lijm om materialen aan elkaar te bevestigen tot het gebruik van klinken, nagelen en schroeven. Daarnaast bood de beursvloer de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Dit heeft geleid tot waardevolle connecties en samenwerkingsverbanden.

Daarnaast organiseerde het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) een eendaags lasevent voor de opening van de beurs op dinsdag 10 oktober. Het NIL zal aan de volgende editie van Welding Week weer bijdragen aan de invulling van het lasevent.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Automatisering

Live demo PROfirst CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor V2024

04-10 De reactie van veel bedrijven als ze PROfirst voor het eerst zien, is dat…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?