METAVAK vol innovatieve oplossingen

Voor de negende keer vindt op 5, 6 en 7 november METAVAK & Gebruikte Machinevak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Deze vertrouwde vakbeurzen voor de verspanende en niet-verspanende industrie en gebruikte machines vinden plaats op een moment dat de maakindustrie de weg naar boven lijkt te hebben gevonden.

De METAVAK-exposanten bieden tal van producten en diensten aan die daarbij kunnen helpen. Veel innovatieve oplossingen, maar ook veel ‘gewone’ machines en gereedschappen die handig zijn in de metaalpraktijk van alledag.
Diverse innovaties die onlangs hun première beleefden op de EMO in Hannover, de internationale vakbeurs voor metaaltechniek, zijn nu te zien op METAVAK. Zoals het nieuwe MicroMAX Jetmachining Center van OMAX, dat een mooi voorbeeld vormt van de toenemende beloften van watersnijtechniek in het microbereik. Deze machine is te zien op de stand van IWE.
Dormac CNC Solutions presenteert de multi-axis draaimachine Puma TT1500MS. De snelheid van de nieuwe TT-machinelijn, die de ambitieuze Zuid-Koreaanse machinebouwer op de EMO presenteerde, is door middel van super-charged servomotoren met 20% verhoogd.
Heidenhain showt een nieuwe generatie 3D-tastsytemen. Afhankelijk van de afstand en mate van nauwkeurigheid worden de schakelsignalen overgedragen via de beste methode: infrarood óf radiografisch. Zo krijgt de gebruiker altijd gegarandeerd de exacte positieresultaten.

Op het gebied van zagen demonstreert METALCare een nieuwe combi-machine van JAESPA, die snel profielen zaagt door de voordelen van een zwenkframe te combineren met die van een kolom geleid frame. Eijerkamp Techniek heeft ook nieuws op zaaggebied: de nieuwe dubbelkoloms volautomatische bandzaagmachine van de Italiaanse fabrikant Istech, die mede bijzonder is door de korte materiaal restlengte van 40 mm.
De plaatbewerkers komen op METAVAK eveneens volop aan hun trekken. ACT introduceert de nieuwe Mura plasmasnijmachine. Dit is een compacte en complete snijmachine, die snel en makkelijk te plaatsen is. SafanDarley heeft recentelijk de nieuwe besturing E-Control voor de E-Brake en de H-Brake kantpersen en het nieuwe hoekmeetsysteem E-bend L gepresenteerd. Opvallend bij de nieuwe besturing is dat deze kan worden geleverd met een dubbel beeldscherm. Hierbij geeft het tweede scherm extra informatie aan de operator, die het buigproces verbetert en versnelt. Tuwi zet de Euromac ponsnibbelmachines in de schijnwerpers. De machineleverancier uit Winterswijk kocht via een tender een aantal van deze machines uit fabrieksvoorraad voor extra scherpe inkoopprijzen en biedt deze nu aan.

Het aandeel van de handelaren in gebruikte machines is dit jaar bescheiden. Een handvol EAMTM-leden is in Evenementenhal Gorinchem van de partij. Hun Europese koepelorganisatie EAMTM lanceert de vijfde generatie van haar website:www.machinedeal.com.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?