Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

De nieuwe ‘Peak’-werkkledij van Mewa koppelt vernieuwing aan duurzaamheid: met deze kleding behoudt het huidoppervlak van relevante lichaamszones onder het jasje en de broek constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. Peak combineert de 37.5 -technologie, bekend uit de sportbranche, met het recycleren van PET-flessen. Dat levert een innovatief weefsel op dat elastisch is, goed ademt en warmteregulerend werkt.

Mewa Peak bestaat voor ongeveer 75 procent uit grondstofbesparende, duurzame materialen. De gebruikte polyestergarens zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen.

De Peak-collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken zijn dus wat men hybride producten noemt en hebben daardoor verwarmende en verkoelende zones maar ook delen die elastisch of beschermend zijn. De daarbij gebruikte polyestergarens zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van Mewa Peak ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Niet bevriezen, niet zweten

Bijzonder aan de collectie is de combinatie van garens uit gerecycleerd materiaal met de zogeheten 37.5 -technologie. Sportfanaten kennen die gepatenteerde stof: de zeer functionele v-zels bevatten deeltjes actieve kool die vocht en warmte kunnen opnemen of afgeven. Bij lichamelijke inspanning versnellen de actieve deeltjes de verdamping van het vocht dat door zweten ontstaat en dus ook de afvoer van warmte. Heeft de drager het koud, dan slaan de actieve deeltjes de warmte op die het lichaam uitstraalt. Zo behoudt het huidoppervlak constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. Dat gebeurt zonder gebruik van bijkomende chemische stoffen. Mewa Peak behoudt die eigenschappen zelfs na vele industriële wasbeurten.

Peak is bestemd voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren. De werkkleding is ergonomisch en past zich flexibel aan elk figuur aan. Elastische inzetstukken in het jasje en de broek geven maximale bewegingsvrijheid, terwijl slijtvaste inzetstukken de knie-, elleboog- en schouderzones verstevigen en de levensduur van de kledingstukken verhogen.

Milieuvriendelijke servicekringloop

Met de producten van Peak trekt het textielservicebedrijf zijn duurzaamheidsstrategie door. Mark Weber van Product Development: “Om van duurzame werkkleding te kunnen spreken, zijn grondstofbesparende productie en onderhoud net zo relevant als de levenscyclus ervan. Met dit alles moet al rekening worden gehouden bij de ontwikkeling van kleding. Hightech vezels zullen in de toekomst dankzij hun hoog recyclingpotentieel een belangrijke rol spelen in werkkleding.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Verbinden

Mewa lanceert nieuwe kledingcollectie voor lassers

26-02 Beschermende kleding blijft volgens Mewa nog al te vaak in de kast liggen, ondanks…

Toeleveren

10.000 werkveiligheidsartikelen online aankopen

24-09 In de versgedrukte catalogus van Mewa staat een vernieuwd aanbod van hoogwaardige werkkledij en…

Toeleveren

Poetsdoeken van MEWA zijn sterspelers in duurzaamheid

15-07 Textieldienstverlener MEWA zet al meer dan 100 jaar in op duurzaamheid. Hun industriële poetsdoeken…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Verbinden

Bescherming tegen hitte, straling en vonken

16-01 Lassers hebben speciale, beschermende kleding nodig. Maar iemand die slechts af en toe moet…

Werkplaatstechniek

Werkkleding voor herfst en winter

09-12 Werken in de regen of in een tochtige werkplaats kan je snel ziek maken.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X