Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

Mikrocentrum is klaar voor het komende evenementenseizoen. Nu de overheid per 30 juni groen licht heeft gegeven voor het organiseren van evenementen, is er vertrouwen dat de geplande vakbeurzen en evenementen dit najaar door kunnen gaan.

Mikrocentrum heeft vertrouwen in de toekomst van fysieke evenementen. “We geloven dat fysieke evenementen in welke vorm dan ook weer terugkomen, wellicht zelfs op het oude niveau.“

Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij ons erg verheugd. De vooruitzichten zijn goed en we merken vanuit het contact met onze relaties dat de behoefte om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten, groot is.”

Veilige omgeving

Veiligheid voor alle bij de vakbeurzen en evenementen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop. “Wij zijn ervan overtuigd dat we bezoekers en exposanten een veilige omgeving kunnen bieden om te netwerken, kennis te delen en de nieuwste innovaties te ontdekken. Samen met de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en de Brainport Industries Campus nemen we verregaande maatregelen om een maximaal veilige omgeving te realiseren. We volgen de richtlijnen vanuit de overheid op de voet en gaan nog een stap verder”, aldus Van de Ven.

Enthousiasme voor fysieke evenementen groeit

Sinds de komst van het coronavirus is de adaptatie van online evenementen in een stroomversnelling gekomen. Van de Ven: “In tijden waar elkaar fysiek ontmoeten niet mogelijk is, bieden online evenementen een goed alternatief. Zo hebben we vorig jaar het lezingenprogramma en de Meet & Match van de Precisiebeurs en de Kunststoffenbeurs volledig online georganiseerd. We merken dat, hoe dichterbij het groene licht voor fysieke evenementen komt, het enthousiasme groter wordt om fysiek met elkaar in contact te komen. Dit zien we terug in het aantal aanmeldingen van exposanten en bezoekers.

Het vertrouwen in de toekomst van fysieke evenementen wordt ook bevestigd in recente berichtgevingen vanuit diverse brancheverenigingen als CLC Vecta, Eventbranche.nl en het Eventplatform. We geloven dan ook dat fysieke evenementen in welke vorm dan ook weer terugkomen, wellicht zelfs op het oude niveau. Hierbij kan online en/of hybride een mooie, zinvolle aanvulling zijn.“

Uitgebreid aanbod

Dit najaar heeft Mikrocentrum een uitgebreid aanbod aan evenementen voor vrijwel iedereen binnen de hightech- en maakindustrie. Het seizoen wordt afgetrapt op 15 en 16 september in de Brabanthallen met de 22e editie van de Kunststoffenbeurs. Tegelijkertijd wordt op dezelfde locatie de eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd, in samenwerking met VOM en Vereniging ION. Technology for Automotive wordt in samenwerking met RAI Automotive Industry NL georganiseerd bij Mikrocentrum in Veldhoven op 4 november.

De 20e editie van de Precisiebeurs vindt plaats op 10 en 11 november in de Brabanthallen. Op 1 en 2 december organiseert Mikrocentrum in samenwerking met EVMI het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology, ook in de Brabanthallen. Het jaar wordt afgesloten tijdens de 3D Delta Week. In deze week organiseert Mikrocentrum op 8 en 9 december RapidPro, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres op 8 december en het MBD Solutions Event op 9 december op de Brainport Industries Campus.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Toeleveren

Duurzaamheidskansen met kunststof en rubber

30-08 De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof en…

Toeleveren

Kunststoffenbeurs wordt weer als vanouds: vol en actueel

03-07 “We gaan in 2023 de Kunststoffenbeurs naar een nog hoger niveau brengen,” zegt Timo…

Automatisering

Slimme automatisering is er, nu de implementatie nog

14-06 Van een cobotarm die patat bakt en een lopende band waar met vision technologie…

Oppervlaktetechniek

Alles over duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op één dag

07-06 Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstof schaarste, maar ook het klimaat en de…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?