Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

Mikrocentrum is klaar voor het komende evenementenseizoen. Nu de overheid per 30 juni groen licht heeft gegeven voor het organiseren van evenementen, is er vertrouwen dat de geplande vakbeurzen en evenementen dit najaar door kunnen gaan.

Mikrocentrum heeft vertrouwen in de toekomst van fysieke evenementen. “We geloven dat fysieke evenementen in welke vorm dan ook weer terugkomen, wellicht zelfs op het oude niveau.“

Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij ons erg verheugd. De vooruitzichten zijn goed en we merken vanuit het contact met onze relaties dat de behoefte om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten, groot is.”

Veilige omgeving

Veiligheid voor alle bij de vakbeurzen en evenementen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop. “Wij zijn ervan overtuigd dat we bezoekers en exposanten een veilige omgeving kunnen bieden om te netwerken, kennis te delen en de nieuwste innovaties te ontdekken. Samen met de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en de Brainport Industries Campus nemen we verregaande maatregelen om een maximaal veilige omgeving te realiseren. We volgen de richtlijnen vanuit de overheid op de voet en gaan nog een stap verder”, aldus Van de Ven.

Enthousiasme voor fysieke evenementen groeit

Sinds de komst van het coronavirus is de adaptatie van online evenementen in een stroomversnelling gekomen. Van de Ven: “In tijden waar elkaar fysiek ontmoeten niet mogelijk is, bieden online evenementen een goed alternatief. Zo hebben we vorig jaar het lezingenprogramma en de Meet & Match van de Precisiebeurs en de Kunststoffenbeurs volledig online georganiseerd. We merken dat, hoe dichterbij het groene licht voor fysieke evenementen komt, het enthousiasme groter wordt om fysiek met elkaar in contact te komen. Dit zien we terug in het aantal aanmeldingen van exposanten en bezoekers.

Het vertrouwen in de toekomst van fysieke evenementen wordt ook bevestigd in recente berichtgevingen vanuit diverse brancheverenigingen als CLC Vecta, Eventbranche.nl en het Eventplatform. We geloven dan ook dat fysieke evenementen in welke vorm dan ook weer terugkomen, wellicht zelfs op het oude niveau. Hierbij kan online en/of hybride een mooie, zinvolle aanvulling zijn.“

Uitgebreid aanbod

Dit najaar heeft Mikrocentrum een uitgebreid aanbod aan evenementen voor vrijwel iedereen binnen de hightech- en maakindustrie. Het seizoen wordt afgetrapt op 15 en 16 september in de Brabanthallen met de 22e editie van de Kunststoffenbeurs. Tegelijkertijd wordt op dezelfde locatie de eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd, in samenwerking met VOM en Vereniging ION. Technology for Automotive wordt in samenwerking met RAI Automotive Industry NL georganiseerd bij Mikrocentrum in Veldhoven op 4 november.

De 20e editie van de Precisiebeurs vindt plaats op 10 en 11 november in de Brabanthallen. Op 1 en 2 december organiseert Mikrocentrum in samenwerking met EVMI het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology, ook in de Brabanthallen. Het jaar wordt afgesloten tijdens de 3D Delta Week. In deze week organiseert Mikrocentrum op 8 en 9 december RapidPro, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres op 8 december en het MBD Solutions Event op 9 december op de Brainport Industries Campus.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Oppervlaktetechniek

Zeker 100 exposanten op Materials+Eurofinish+Surface

23-08 Op Materials+Eurofinish+Surface 2021 komen materiaalkunde en oppervlaktetechniek samen. Deze combinatie is onmisbaar om tot…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

03-06 “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X