Modulaire palletlift voor pallets tot 2000 kilo

Qimarox brengt met de Prorunner mk10 een robuuste productlift voor pallets tot maar liefst 2000 kilogram op de markt. Hiermee is het mogelijk om tot zestig pallets per uur 10 meter omhoog te verplaatsen.

De Prorunner mk10 is gebaseerd op het ontwerp van de palletlift Prorunner mk9. Belangrijkste verschil is dat de nieuwe lift is voorzien van vier in plaats van twee kolommen. Daardoor kan deze probleemloos pallets met een gewicht tot 2000 kilogram verplaatsen. De Prorunner mk10 kan zonder moeite elk hoogteverschil tussen 0,40 en 10,0 meter overbruggen. Ook bij het maximale hoogteverschil van 10,0 meter is de lift met een capaciteit van zestig pallets per uur nog altijd zeer snel. De Prorunner mk10 is standaard voorzien van een hefplateau van 1200×1200 mm waarop een palletbaan kan worden gemonteerd, zodat niet alleen europallets maar ook ladingdragers met afwijkende formaten zoals blokpallets kunnen worden verwerkt.

In combinatie met palletiseermachine
De Prorunner mk10 kan stand alone worden gebruikt, maar ook in combinatie met de Highrunner mk7, de palletiseermachine van Qimarox. Met de Highrunner mk7 worden de aangevoerde producten door een gepatenteerde formeerschuif samen geschoven tot rijen of lagen die in één keer op een pallet kunnen worden geplaatst.

Bij de Higrunner bevindt de formeerbaan zich op hoogte, terwijl de pallet dankzij de Prorunner mk10 op en neer kan bewegen. De bovenkant van de pallet bevindt zich daardoor altijd op dezelfde hoogte als de formeerbaan, wat zorgt voor een kortere cyclustijd en hogere capaciteit. Dankzij de introductie van deze nieuwe palletlift is het nu dus mogelijk om producten te palletiseren tot een gewicht van 2000 kilogram per pallet.

In- en uitvoeren langs vier zijden
Dankzij de constructie met vier kolommen kunnen pallets langs vier zijden worden ingevoerd of uitgevoerd. Ook is het mogelijk om met één machine meerdere invoer- of uitvoerniveaus te bedienen, zodat de lift kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld verticaal sorteren. Omdat de lift is opgebouwd uit standaard secties, kan de hoogte in stappen van 250 millimeter worden vergroot. De aandrijving bestaat standaard uit een SEW-elektromotor, die afhankelijk van de wens op vloerniveau of op het niveau van de tussenvloer kan worden bevestigd.

De Prorunner mk10 is uitsluitend gebouwd op basis van standaard componenten die eenvoudig te vervangen zijn. De constructie met stalen in plaats van aluminium kolommen zorgt voor grote stabiliteit ondanks alle dynamische krachten die zich tijdens het gebruik voordoen. Voor de hijsbeweging is de Prorunner mk10 uitgerust met staalketting die zorgt voor de hijsbeweging en op spanning wordt gehouden door  een contragewicht.

De Prorunner mk10 wordt evenals de ander Qimarox producten vermarkt via machinebouwers en system integrators. Zij integreren het product in een totaaloplossing.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Qimarox omarmt PackML-richtlijnen

02-10 Qimarox in Harderwijk, producent van componenten voor material handling systemen, adopteert de PackML-richtlijnen voor…

Geen categorie

Qimarox ontwikkelt modulaire lift voor pallets tot 1500 kilogram

22-07 Qimarox uit Harderwijk introduceert onder de naam Prorunner mk9 een nieuwe palletlift. Deze compacte…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X