Mooie oplossingen voor lineaire bewegingen

0

Almotion uit Elst staat op METAVAK met haar specialiteit op gebied van lineairtechniek. Al ruim 22 jaar maakt het bedrijf samen met de klanten mooie oplossingen voor lineaire bewegingen.

Met lineaire geleidingen, profielen en tandriemen worden hoogwaardige lineaire modules geproduceerd. Almotion biedt een grote diversiteit en kwalitatief hoogwaardige technische oplossingen en is de enige producent van lineaire eenheden in Nederland. Ook met lineair geleidingen is er een lange ervaring en gedegen specialisme. Met een eigen engineersingsafdeling én een eigen productieafdeling voor Lineairtechniek kunnen totaaloplossingen geboden worden alle machinebouw technische vraagstukken.

Een recent voorbeeld van een mooie oplossing is de levering van twee lineaire eenheden met spindels aan expert in inductieverwarming TM Induction Heating. Het assortiment van TM strekt zich uit van laag- en middenfrequentieverwarmers tot volledig op maat gemaakte machines. In de laatste categorie komt de expertise van Almotion aan bod. Om een rotor van een motor in een huis te plaatsen, moet het huis enkele tienden van millimeters vergroot worden zodat de rotor er naadloos in past. TM doet dit in 2 minuten met de machine. Door middel van twee lineaire units voorzien van een spindel gaat het motorhuis naar beneden en komt de verwarmingskern in het midden van het huis. Door inductie wordt het huis vervolgens snel verwarmd en gereed gemaakt voor verdere assemblage.

Almotion, stand B111