MSE levert uitzonderlijke order voor hydraulische industrie

MSE Metal Service Europe Leerdam heeft een omvangrijke opdracht geboekt voor de hydraulische industrie. Het Italiaanse smeed- en bewerkingsbedrijf OFAR & Forgia di Bollate tekende voor de productie van deze opdracht. Het gaat om 18 enorme cilinder buizen en ringen.

De buizen hebben een doorsnede van Ø 675 mm en een lengte van 7220 mm. De cilinders wegen elk 5 ton. Hierdoor zijn er in totaal zes vrachtwagens nodig om de gehele order van de gesmede en bewerkte hydraulische cilinderbuizen en ringen bij de Nederlandse klant te krijgen. De productie is in volle gang en de opdracht wordt momenteel in deelleveringen uitgeleverd.

“Ofschoon wij dit jaar 20 jaar bestaan en wij ook wel wat gewend zijn op het gebied van bijzondere afmetingen, is dit ook voor ons een opzienbarende opdracht”, aldus Ruud Jacobs, die samen met zijn compagnon Dick Kruijs MSE Metal Service Europe in Leerdam runt. “Zeker qua grootte, maar ook qua nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en de afhandeling van de benodigde certificaten, was dit een omvangrijke opdracht. De cilinders worden in Italië na het smeden ruw voorbewerkt. Maar wat heet ruw: de binnendiameter moet met een tolerantie van 0,05 mm worden uitgedraaid. Daarna worden, onder controle van OFAR’s inspectie, de delen gehoond afgeleverd en ook het gatenpatroon moet worden aangebracht. Daarnaast werden ook de naadloze ringen compleet bewerkt uitgeleverd. Dat is voor dergelijk grote projecten bijzonder. De vraag voor compleet bewerkte delen zien wij meer en meer komen. Daarbij is het belangrijk dat de verschillende processtappen binnen het project uitgevoerd wordt onder supervisie van één partij. Bij dit soort projecten is dit meestal de smederij. Natuurlijk is MSE bij het begeleiden van het gehele traject nauw bestrokken. Hierdoor wordt het risico voor de klant beperkt. Naast de vraag voor compleet bewerkte delen, zien we als toevoeging ook steeds vaker klantspecifieke eisen. Deze kunnen we dan vanzelfsprekend efficiënter uitvoeren. Uit deze opdracht blijkt ook de synergie tussen de verschillende smederijen goed te werken zodat we de sterke punten van de verschillende smederijen bij elkaar brengen.”

MSE Metal Service Europe fungeert als zelfstandige intermediair in de wereld van de metaalverwerkende industrie en producenten van machinebouwers. Tot de afnemerskring behoren onder andere grote apparatenbouwers, ketelbouwers, pompenfabrikanten, tandwielfabrikanten, hydraulische-, chemische-, en petrochemische industrieën, turbinebouwers, fabrikanten van afsluiters en fijn mechanische industrieën en de offshore industrie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

EPG Hydraulistics sluit zich aan bij Indutrade

05-10 Indutrade Benelux heeft per 1 oktober EPE-Goldman (EPG Hydraulistics) overgenomen. EPG in Schiedam levert…

Geen categorie

Formaco rondt levering smeeddelen aan grootste hijsschip af

08-06 De bouw van Allseas ‘Pioneering Spirit’, het grootste hijsschip ter wereld, nadert zijn voltooiing.…

Geen categorie

Holland Hydraulics importeur Scanwill drukversterkers

05-05 Holland Hydraulics in Hengelo, dat hysraulische systemen engineert, bouwt en installeert, is per 1…

Geen categorie

Formaco rekent op verdubbeling omzet

26-03 Formaco voorziet klanten in de scheepsbouw, offshore en machinebouw in de Benelux en Engeland…

Geen categorie

Ampo/MSE behaalt NORSOK M-650-certificaat voor gietwerk

24-03 Ampo/MSE heeft het NORSOK M-650-certificaat behaald voor gietdelen in Duplex (GR4A), Super Duplex (GR5A…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen