Museum Voorlinden goed geconserveerd

0
479

Koning Willem-Alexander heeft onlangs het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar geopend. Kamp Coating heeft door middel van diverse duurzame coatsystemen een belangrijk aandeel gehad in dit museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Kamp Coating Groep heeft het gehele museum binnen en buiten mogen conserveren. In totaal betreft dat circa 25.000 vierkante meter staal en 50.000 vierkante meter aluminium. De staalconstructie is thermisch verzinkt of geschoopeerd. Nadien is dit 2 of 3 laags voorzien van deze laags coatsystemen. Het grote aluminium dak, dat eigenlijk een scherm is met 115.000 schuine, elliptische cilinders die het noorderlicht vangen, is volledig voorzien van KTL en 2 lagen poedercoating. De gebruikte poeders zijn epoxy, super durable polyester en fluorpolymeer. Deze materialen zijn ingezet naar verwachte belasting op deze locatie. Zo is er voor elke toepassing op deze bijzondere locatie een passend coatsysteem gevonden.

Het museum biedt ruimte aan wisselende exposities, de vaste collectie en ruimtes voor permanente werken en bestaat uit een twintigtal zalen, een auditorium, bibliotheek, prentenkabinet, educatieve ruimte, restauratieatelier en een museumshop. Grote raampartijen bieden uitzicht op de omliggende omgeving en tuinen.