Nauwkeurige Doosan cobot trekt aandacht

0

Na een korte aanlooptijd begint de Nederlandse markt de Doosan Cobots steeds beter te ontdekken. Sales Engineer Frank Epping van Dormac Cobots heeft al diverse mooie toepassingen gerealiseerd. “Vooral met beladingsoplossingen doen we het goed, maar we hebben ook al diverse cobots geleverd voor handlingoplossingen.”

Het is een jaar geleden dat Dormac op haar huisshow het exclusieve importeurschap van de Koreaanse robotbouwer introduceerde. Nederland was destijds het tweede Europese land waar Doosan Robotics startte met de uitrol van haar cobotprogramma, nadat het al een aantal jaren op de eigen Koreaanse markt actief was. De internationale expansie vloeit logischerwijs voort uit de grote ambities van de Koreanen. Ze willen binnen een aantal jaren de favoriete robot van automatisering zijn in het cobotsegment. Ook dit jaar was er tijdens de huisshow ruim aandacht voor cobotautomatisering. Naast machinebelading met de Easy Loader en de CoBench werden diverse oplossingen voor onder andere onbemand polijsten, schroeven, boren, pick & place en palletisering getoond. Robotintegrator Rolan Robotics demonstreerde haar cobot lasoplossing met een Doosan cobot.

Hoge nauwkeurigheid
Hoewel de Doosan cobot nog relatief nieuw is, trekt hij al volop de aandacht in de wereld van de robotica dankzij diverse spannende en innovatieve functies. Net als andere merken heeft de Doosan robotarm zes assen, maar hij heeft daarbij force torque sensoren op alle assen om de kracht van de robot direct te meten. Dat resulteert in een hoge nauwkeurigheid van 0,2N. “Dat is een nauwkeurigheid die nog door geen enkele andere fabrikant wordt bereikt”, aldus Frank Epping. “Krachtsensoren worden bijvoorbeeld gebruikt als je het klikmoment opzoekt in een assemblagetoepassing. De force torque sensoren maken het bijvoorbeeld ook mogelijk om met een constante druk het materiaaloppervlak te volgen bij polijsten. De hoge nauwkeurigheid is ook van belang als je een cobot inzet voor meten van producten. Voor het verrichten van productinspecties heeft Doosan smart vision als accessoire.”

Eenvoudig programmeren
De Doosan cobot heeft een ‘Cockpit’-optie die in wezen een besturingseenheid op de robotarm is. Deze stelt de gebruiker in staat de robot in de vrije modus te bewegen door op een knop op de robot te drukken. Hierdoor worden de remmen van de scharnieren in wezen vrijgegeven en kan de bestuurder de robot vrij bewegen. Met twee andere aanpasbare knoppen op de cockpit kan de gebruiker de robot in twee van de vier bewegingsopties verplaatsen (‘Alleen Z-as’, ‘Alleen X-Y-vlak’, ‘Oriëntatie vergrendelen’, ‘TCP vergrendelen’). Dit maakt de robot eenvoudig te programmeren door hem naar specifieke armposities te verplaatsen. Naast het programmeren van de cobot met de eigen programmeertaal en met op Python gebaseerde scripts, heeft de Doosan een derde manier van op sjablonen gebaseerde programmering genaamd ‘task builder’. Het voornaamste doel hiervan is het gemak van programmeren op het niveau van de operator. Takenbouwer sjablonen zoals ‘kiezen’, ‘plaatsen’, ‘invoegen’ et cetera kunnen door de technici in Python of de door Doosan op Python gebaseerde taal worden gemaakt. De robot kan worden overgedragen aan operators voor eenvoudige programmering met behulp van deze sjablonen. De Doosan cobots zijn vooraanstaand qua techniek en ook qua motoren: deze hebben geen remmen, maar worden afgeschakeld van het stroom als ze tot stilstand komen. Ze voldoen aan de hoogste veiligheidsklasse (PLe categorie 4). De cobots zijn leverbaar in vier modellen met draagvermogens 6 tot 15 kg en een radiaal bereik van 90 tot 170 centimeter. Daarmee zijn allerlei toepassingen mogelijk. Omdat Dormac ook leverancier is van metaalbewerkingsmachines zijn al diverse beladingsoplossingen in de metaalbranche gerealiseerd. Maar de cobots zijn ook interessant voor andere branches. “Buiten de metaalbewerking leveren we niet zelf aan eindgebruikers maar werken we voor de engineering samen met robotintegrators”, vertelt Frank Epping. “We hebben toepassingen in de kunststof (afbramen en polijsten maar ook beladen), de houtbewerking (assemblage, schroeven, kitten en verlijmen) en de verpakkingsindustrie (wikkelen, beladen en ontladen, een stukje handling; een cobot is makkelijk tussen mensen te zetten om hun werk efficiënter te maken).”