Nieuw event: Manufacturing Technology Conference

Het Knowledge Sharing Centre samen met ASML en Thermo Fischer gaan samen met Mikrocentrum de eerste Manufacturing Technology Conference organiseren op 20 juni 2023. De conferentie vindt plaats in Veldhoven en biedt ingenieurs een complete roadmap van 100 verschillende productietechnologieën.

De eerste Manufacturing Technology Conference biedt ingenieurs een complete roadmap van 100 verschillende productietechnologieën.

Een technisch ontwerper of ingenieur heeft kennis van verschillende technieken nodig om een maakbaar product te creëren dat bij voorkeur in één keer goed op de markt kan worden gebracht. Maar hoe bepaal je welke techniek je gaat gebruiken en welke uitdagingen daarbij komen kijken? Het Knowledge Sharing Centre, een initiatief van hightech-giganten ASML en Thermo Fischer Scientific, voorzien ingenieurs van maakkennis tijdens de eerste editie van de Manufacturing Technology Conference.

Brede kennisoverdracht

“Kennis delen over productietechnologie is voor ASML van groot belang”, zegt Arno Sprengers, Knowledge Sharing Manager bij ASML en het Knowledge Sharing Centre. “Technici worden tegenwoordig intellectueel, maar minder praktisch opgeleid. Door deze conferentie te organiseren, dragen we bij aan een brede kennisoverdracht waar onze industrie behoefte aan heeft.”

“Kennis over productietechnieken is niet altijd voor iedereen voorhanden en wij zien dat, mede hierdoor, er tekorten ontstaan op de supply chain-markt”, voegt Maurits Smits toe. Hij is locatiedirecteur van Thermo Fisher Scientific Eindhoven, wereldleider op het gebied van wetenschappelijke dienstverlening. “Toch is er ontzettend veel kennis beschikbaar hierover in de regio. Daar zijn we trots op en met dit evenement kunnen we die kennis vermenigvuldigen. Zo brengen we middels samenwerking onze industrie in een versnelling.”

Een uitgebreid programma

Ingenieurs en productdesigners maken op de beurs één op één kennis met gespecialiseerde bedrijven die hen wegwijs maakt in de mogelijkheden van een specifieke productietechnologie. Ook bieden deze bedrijven hen een helpende hand bij bijkomende uitdagingen. “We gaan werken met posters, waarin bedrijven hun technologie presenteren. Alle technisch inhoudelijke aspecten komen zo op een interactieve manier aan bod”, zegt Karin Mous, programmamanager vanuit platformorganisator Mikrocentrum.

Daarnaast richt de conferentie zich ook op het delen van kennis door middel van masterclasses, keynotes en tech talks. De kennis wordt na afloop van het evenement ook digitaal aangeboden, zodat alle informatie achteraf terug te vinden is.

“Zowel ASML en Thermo Fisher Scientific als ook de toeleveranciers krijgen tijdens dit interactieve evenement de kans om vragen aan elkaar te stellen en feedback te geven op elkaars processen”, licht Mous toe. “Ze laten aan elkaar zien welke koers ze varen en hoe processen efficiënter en goedkoper kunnen. Ook verwacht ik dat er nieuwe samenwerkingen zullen ontstaan, wat op zichzelf al een grote winst is.”

Het startschot

Uiteindelijk zullen bezoekers het evenement verlaten met een lijstje nieuwe contacten en met essentiële nieuwe kennis over de mogelijkheden en uitdagingen van talloze productietechnieken, verzekert Smits. “Dit evenement is de katalysator om de maakindustrie in de regio naar een hoger plan te tillen. En ik hoop dat naast ASML, Mikrocentrum en Thermo Fisher Scientific, meer partijen uit de maakindustrie zullen aanhaken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Automatisering

Slimme automatisering is er, nu de implementatie nog

14-06 Van een cobotarm die patat bakt en een lopende band waar met vision technologie…

Verspanen

Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

14-06 Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de…

Oppervlaktetechniek

Alles over duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op één dag

07-06 Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstof schaarste, maar ook het klimaat en de…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Toeleveren

Zuid-Hollandse maakindustrie komt bijeen in Van Nelle Fabriek

22-02 Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, onder…

Uncategorized

Marcel Smeets winnaar Kees Kooij Award

09-01 Deze prijs, vernoemd naar oud-voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum, kent Mikrocentrum jaarlijks toe…

Personeel en Opleiding

Ga vandaag nog aan de slag met deep learning, voordat het te laat is!

12-12 “Die hindernissen zijn niet gek, deep learning-algoritmen spelen altijd al hun rol in de…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema