Nieuw event: Manufacturing Technology Conference

Het Knowledge Sharing Centre samen met ASML en Thermo Fischer gaan samen met Mikrocentrum de eerste Manufacturing Technology Conference organiseren op 14 februari. 2023. De conferentie vindt plaats in Veldhoven en biedt ingenieurs een complete roadmap van 100 verschillende productietechnologieën.

De eerste Manufacturing Technology Conference biedt ingenieurs een complete roadmap van 100 verschillende productietechnologieën.

Een technisch ontwerper of ingenieur heeft kennis van verschillende technieken nodig om een maakbaar product te creëren dat bij voorkeur in één keer goed op de markt kan worden gebracht. Maar hoe bepaal je welke techniek je gaat gebruiken en welke uitdagingen daarbij komen kijken? Het Knowledge Sharing Centre, een initiatief van hightech-giganten ASML en Thermo Fischer Scientific, voorzien ingenieurs van maakkennis tijdens de eerste editie van de Manufacturing Technology Conference.

Brede kennisoverdracht

“Kennis delen over productietechnologie is voor ASML van groot belang”, zegt Arno Sprengers, Knowledge Sharing Manager bij ASML en het Knowledge Sharing Centre. “Technici worden tegenwoordig intellectueel, maar minder praktisch opgeleid. Door deze conferentie te organiseren, dragen we bij aan een brede kennisoverdracht waar onze industrie behoefte aan heeft.”

“Kennis over productietechnieken is niet altijd voor iedereen voorhanden en wij zien dat, mede hierdoor, er tekorten ontstaan op de supply chain-markt”, voegt Maurits Smits toe. Hij is locatiedirecteur van Thermo Fisher Scientific Eindhoven, wereldleider op het gebied van wetenschappelijke dienstverlening. “Toch is er ontzettend veel kennis beschikbaar hierover in de regio. Daar zijn we trots op en met dit evenement kunnen we die kennis vermenigvuldigen. Zo brengen we middels samenwerking onze industrie in een versnelling.”

Een uitgebreid programma

Ingenieurs en productdesigners maken op de beurs één op één kennis met gespecialiseerde bedrijven die hen wegwijs maakt in de mogelijkheden van een specifieke productietechnologie. Ook bieden deze bedrijven hen een helpende hand bij bijkomende uitdagingen. “We gaan werken met posters, waarin bedrijven hun technologie presenteren. Alle technisch inhoudelijke aspecten komen zo op een interactieve manier aan bod”, zegt Karin Mous, programmamanager vanuit platformorganisator Mikrocentrum.

Daarnaast richt de conferentie zich ook op het delen van kennis door middel van masterclasses, keynotes en tech talks. De kennis wordt na afloop van het evenement ook digitaal aangeboden, zodat alle informatie achteraf terug te vinden is.

“Zowel ASML en Thermo Fisher Scientific als ook de toeleveranciers krijgen tijdens dit interactieve evenement de kans om vragen aan elkaar te stellen en feedback te geven op elkaars processen”, licht Mous toe. “Ze laten aan elkaar zien welke koers ze varen en hoe processen efficiënter en goedkoper kunnen. Ook verwacht ik dat er nieuwe samenwerkingen zullen ontstaan, wat op zichzelf al een grote winst is.”

Het startschot

Uiteindelijk zullen bezoekers het evenement verlaten met een lijstje nieuwe contacten en met essentiële nieuwe kennis over de mogelijkheden en uitdagingen van talloze productietechnieken, verzekert Smits. “Dit evenement is de katalysator om de maakindustrie in de regio naar een hoger plan te tillen. En ik hoop dat naast ASML, Mikrocentrum en Thermo Fisher Scientific, meer partijen uit de maakindustrie zullen aanhaken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

ZIE verbindt maakindustrie Zuid-Holland

07-11 Met zijn 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers in de lucht- en ruimtevaart, tuinbouw, scheepsbouw en…

Verspanen

Mikrocentrum lanceert nieuwe vakbeurs AM for Production

12-10 Additive Manufacturing breekt door in de hightech productieketen. De laagsgewijze technologie groeit de laatste…

Materialen

Innovaties, oplossingen en uitdagingen rondom duurzaamheid staan centraal op Kunststoffenbeurs

07-09 Dagelijks rollen er miljoenen kunststof producten van de productiebanden. De keuze voor kunststof in…

TechnishowNieuws

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

05-07 Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen