Nieuw event Mikrocentrum: Food Technology

0

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology richt zich volledig op hightech innovaties binnen de voedingsmiddelenindustrie. De eerste editie is op 27 en 28 januari 2021 in de Koningshof in Veldhoven.

Mikrocentrum, kennis- en netwerkorganisatie voor de technische maakindustrie, en Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, organiseren het nieuwe evenement samen. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Men ontdekt gedurende twee dagen een breed scala aan oplossingen op het gebied van:

Fabriek van de toekomst

Onder andere: machinebouw, toelevering machinebouw, sensoren, robotica, vision, camerasystemen, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, software, ICT, big data, AI, IoT, visualisatie, reiniging, klimaatbeheersing en smart maintenance.

Duurzame en transparante keten

O.a.: blockchain, track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakken en vertical farming (ledverlichting).

Food innovatie

O.a.: voedsel van de toekomst, productontwikkeling, ingrediënten, plantaardige eiwitten, patenten, octrooien en foodprinting.

Veilig voedsel

O.a.: Labtechnologie, analysetechniek, hygiëne, certificering, beschermingsmiddelen, kwaliteitsmanagement en procesbeheersing.

Over de samenwerking

Food Technology komt voort uit de vakbeurs AgriFoodTech die Mikrocentrum de afgelopen jaren organiseerde. Alea Publishers (vakblad EVMI) was het laatste jaar verantwoordelijk voor een deel van het congresprogramma. Vanuit de voedingsmiddelenindustrie kregen de organisatoren steeds meer signalen om deze beurs specifieker te maken en volledig te focussen op foodtechnologie.

Bezoekersprofiel

Food Technology richt zich op professionals werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn zowel ingenieurs, technici als managers die verantwoordelijk zijn voor de technische processen in de fabriek, maar ook levensmiddelentechnologen die bezig zijn met productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en onderzoek.