Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

Jungheinrich heeft met een upgrade van de 2-serie en 3-serie elektrische heftrucks verbeteringen doorgevoerd op het gebied van hydraulica, veiligheid en software.

Met de upgrade heeft Jungheinrich de hydraulische prestaties van de trucks met 20% vergroot. Dit leidt tot een aanzienlijke stijging van de maximale prestaties.

De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel- en vierwielheftruck en kunnen lasten van 1.300 kg t/m 2.000 kg tot een hoogte van 7 meter heffen. Met een maximale snelheid tot 17 km/u garanderen ze een efficiënte inzet binnen en buiten het magazijn.

Het grote verschil tussen de 2-serie en de 3-serie is de plaatsing van de wielen en het besturingssysteem. De driewiel heftrucks van de 2-serie hebben een dubbel wiel aan de achterzijde wat manoeuvreren makkelijk maakt. De vierwiel heftrucks van de 3-serie hebben een hoog opgehangen pendelas dat stabiliteit biedt op oneffen terreinen.

Hogere prestaties

Met de upgrade heeft Jungheinrich de hydraulische prestaties van de trucks met 20% vergroot. Dit leidt tot een aanzienlijke stijging van de maximale prestaties. De standaard EFG 320 kan in de toekomst tot 5 ton meer per uur verplaatsen. De nieuwe hydrauliek zorgt ook voor meer efficiëntie en prestaties bij het gebruik van aanbouwapparatuur. Tegelijkertijd is het energieverbruik per pallethandling tot 10% verlaagd. “Met de verbeteringen die zijn doorgevoerd, voldoen de 2- en 3-serie heftrucks nog meer aan de behoeften van onze klanten wat betreft efficiëntie en duurzame intralogistiek”, vertelt Thomas Angstenberger, Product Manager heftrucks bij Jungheinrich.

Verbeterde veiligheid dankzij software

Met de upgrade verhoogt Jungheinrich ook de veiligheid van zijn heftrucks. Nieuwe besturingssoftware bewaakt permanent de rij-, werk-, hydraulische en stuurfuncties. Het resultaat is meer veiligheid, minder ongevallen en een hogere productiviteit bij de veelzijdige toepassingen van de heftrucks. Naast de nieuwe software zorgen ook de eigen Jungheinrich assistentiesystemen en standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische parkeerrem, voor meer veiligheid. Zo beschermt het assistentiesysteem zoneControl tegen aanrijdingen in cruciale magazijnzones.

PureEnergy en lithium-ion technologie

De elektrische heftrucks van de 2- en 3-serie zijn uitgerust met de nieuwste draaistroommotoren en het Jungheinrich PureEnergy concept. Dit zorgt voor een hoge mate aan efficiëntie. Ook zijn ze verkrijgbaar met lithium-ion technologie. Lithium-ion accu’s zijn snel en makkelijk tussendoor te laden en ideaal voor meerploegendiensten. “Lithium-ion accu’s gaan tot drie keer langer mee dan conventionele energiebronnen.

Wij verwachten dat veel van onze klanten kiezen voor lithium-ion en daarom hebben wij onze productieprocessen daarop afgestemd. In het dagelijkse gebruik bieden lithium-ion accu’s veel voordelen ten opzichte van loodzuur accu’s en ze zijn volledig onderhoudsvrij”, zegt Thomas Angstenberger.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

iF Design Award voor compacte Jungheinrich ERE 225i palletwagen

30-05 “Een geslaagd design visualiseert de eigenschappen van een product en biedt de bestuurder tegelijkertijd…

Transport en Logistiek

Wendbare en compacte aanhanger

20-04 Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen.…

Automatisering

Jungheinrich neemt AMR-specialist over

22-11 Arculus richt zich met zijn team van software- en hardwarespecialisten op AMR, modulaire productieplatforms…

Werkplaatstechniek

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

20-01 Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr, producent van mobiele kranen. In het…

Transport en Logistiek

Heffiq lanceert zware elektrische heftruck Hyster

21-09 Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. Deze zware elektrische…

Transport en Logistiek

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

03-02 Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De…

Verspanen

DMG Mori zoekt potentieel in de complete keten

07-10 In de werktuigmachinebouw is er elk decennium een belangrijke, allesoverheersende ontwikkeling. De afgelopen tien…

Transport en Logistiek

De Perfecte Heftruck

02-07 Linde heeft een speciale editie van de Roadster ontwikkeld: de Perfecte Heftruck. De Linde…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X