Nieuwe investeerder voor EMD Tooling

0

Vado Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in EMD Tooling in Oostrum, dat hoogwaardige industriële gereedschappen zoals volg-, snij-, buig-, en trekstempels ontwikkelt, produceert en onderhoudt.

EMD Tooling eigenaar en directeur Eric Stinges blijft bij de onderneming betrokken en behoudt de minderheid van de aandelen. De Vlaamse investeerder Think2Act heeft haar volledige belang met deze transactie verkocht. EMD Tooling levert de gereedschappen die het produceert met name aan de automotive industrie, de vliegtuigbranche en aan afzetmarkten zoals verpakkingsbedrijven en machinebouwers. De klanten zijn verspreid over de hele wereld en worden bediend door 35 medewerkers vanuit de locatie in Oostrum.

Eric Stinges kocht EMD door middel van een management-buy-out in 2007. Om het bedrijf op het gebied van professionaliteit, efficiëntie en winstgevendheid naar de volgende fase te loodsen, verkocht hij begin 2015 een deel van de aandelen aan een investeringspartner, namelijk Think2Act. Sindsdien zijn de voorafgestelde doelstellingen grotendeels bereikt. EMD heeft een jaaromzet van circa 7 miljoen euro, waarvan ruim 60 procent afkomstig is uit het buitenland.

EMD accusteun voor DAF
Een accusteun voor DAF. EMD Tooling produceert onder andere voor de automotive industrie.

Think2Act heeft derhalve op haar beurt in goed overleg met Eric Stinges aangegeven graag een exit te willen realiseren. Met als resultaat dat Vado Beheer uit Eindhoven nu is ingestapt. Dit is een investeringsmaatschappij waarvan de aandelen geheel in het bezit zijn van de familie Van Doorne. Vado Beheer richt zich op investeringen in gezonde en goed geleide Nederlandse en Belgische maakbedrijven, bij voorkeur met een technisch karakter en een omzet tussen de 5 en 50 miljoen euro. Het doel is om deze ondernemingen verder te laten groeien, waarbij maximaal ruimte gelaten wordt voor het ondernemerschap binnen de participaties. Eric Stinges blijft als aandeelhouder en directeur betrokken bij EMD Tooling. Hij en Think2Act werden tijdens het verkoopproces begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.