Nieuwe producten voor HTA-meetoplossingen

0
57

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft zijn HTA-productassortiment van meetoplossingen op hoge snelheid en nauwkeurigheid voor zijn ultra-nauwkeurige coördinatenmeetmachines (CMM’s) uitgebreid. Het technologiepakket is ontwikkeld om dimensionale inspectie effectiever te integreren in het productieproces door de duur van de meetcycli te reduceren en uitgebreide datasets te bieden.

De HTA-oplossingen zijn gebaseerd op gepatenteerde HP-O optische interferometrische sensortechnologie van Hexagon. Deze technologie biedt nauwkeurige, contactloze scantoepassingen op hoge snelheid en stelt de gebruiker in staat om complexe werkstukken met speciale geometrieën, zoals schoepen, tandwielen, nokkenassen, keggen, synchro-ringen en koppelringen in aanzienlijk kortere tijd te meten. Het tasterassortiment omvat zes configuraties die de juiste combinatie van inspectiemethoden en toegankelijkheid tot de werkstukken bieden voor de applicatie. Tot de HTA-oplossingen behoren een sensor uit het HP-O assortiment, evenals een hoogwaardige CMM met rotatietafel om tegelijkertijd op vier assen te meten en de geavanceerde Quindos-metrologiesoftware. De nieuwe oplossingen maken het mogelijk om snel te scannen en de meetdata razendsnel te leveren. Dit maakt het de perfecte oplossing voor productiviteitsverhoging in de autoindustrie, de lucht-/ruimtevaartsector en andere sectoren.

De lancering van het assortiment HTA-oplossingen volgt op de introductie van het Global Advantage HTA-platform voor metingen aan vliegtuigmotorschoepen. Dit platform maakt gebruik van de HP-O Multi-sensor om de eigenschappen, zoals het profiel, het platform, de basis, de bekleding en andere componenten van de schoepen nauwkeurig te meten.
“Het HTA-concept is oorspronkelijk ontwikkeld om fabrikanten van vliegtuigmotoren te helpen voldoen aan vereisten voor doorvoersnelheid en we zijn verheugd dat we deze technologie op grotere schaal kunnen toepassen met het assortiment HTA-oplossingen”, zegt Ingo Lindner, CMM Product Line Director bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Dankzij de nauwkeurige metingen op hoge snelheid kunnen fabrikanten hun productieprocessen optimaliseren en concurrerend blijven op de markt. Het assortiment HP-O sensoren biedt ons een grote flexibiliteit en we zijn ervan overtuigd dat de HTA-oplossingen een significant verschil zullen brengen voor fabrikanten in diverse sectoren.”

Hexagon, stand 173