Nieuwe Robodrills en draadvonkmachines Fanuc

Fanuc heeft zijn complete reeks Robodrill frees-, tap- en boormachines vernieuwd en uitgebreid met drie nieuwe ‘advanced’ machines. Deze nieuwe α-DiB reeks staat garant voor gereduceerde cyclustijden en meer flexibiliteit. Tevens is een nieuwe generatie draadvonkmachines op de Europese markt gebracht.

De advanced machines zijn een aanvulling op de standaard uitvoeringen in de Rbodrill reeks. Beide zijn verkrijgbaar in drie afmetingen: S, M en L.  De machines van de advanced reeks hebben een verhoogd bereik van de Z-as tot 400 mm zodat de machine grotere werkstukken aankan. Een extra servo motor in de turret vermindert de tijd voor gereedschapswissels tot 0,7 seconden, wat de cyclustijden terugdringt en de productiviteit verhoogt. Voorts hebben ze de mogelijkheid om gereedschappen tot 4 kg te gebruiken.
Ook voor de nieuwe standaard machines zijn de cyclustijden verlaagd door het gebruik van slimme functies die snelle ijlgangen en gereedschapswissels garanderen. De vernieuwde Preventive Maintenance Guidance zorgt voor sneller en eenvoudiger onderhoud.

Automatisering
De bediening van de nieuwe Robodrill machines gebeurt via de vernieuwde iHMI die vorig jaar is gelanceerd. De Robodrill-Linki software bewaakt de machines permanent en maakt een real-time opvolging van de prestaties op de werkvloer mogelijk.
De nieuwe machines kunnen makkelijk geautomatiseerd worden met een robot. Het Quick & Simple Start-up Package van Fanuc maakt een dergelijke integratie eenvoudig, waardoor tijd en geld bespaard wordt.

De standaard machines zijn  reeds beschikbaar. Begin 2017 komen de advanced modellen op de markt. Vanaf dan kunnen de machines ook uitgerust worden met de nieuwe DDRiB draaitafels of het DDR-Tib systeem voor tappen. Deze zullen verder bijdragen tot snellere cyclustijden dankzij een snelle indexeertijd van slechts 0,55 seconden en een zeer snelle inklemming.

De compacte Robocut draadvonkmachines waren al gekend om hun hoge prestatievermogen en nauwkeurigheid. Met de nieuwe generatie weet Fanuc die prestaties verder op te drijven

De compacte Robocut draadvonkmachines waren al gekend om hun hoge prestatievermogen en nauwkeurigheid. Met de nieuwe generatie weet Fanuc die prestaties verder op te drijven

Nieuwe generatie draadvonkmachines
Draadvonken is een veel gebruikte technologie in de matrijzenbouw en andere toepassingen die een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid vereisen. De compacte Robocut draadvonkmachines waren al gekend om hun hoge prestatievermogen en nauwkeurigheid. Met de nieuwe generatie weet Fanuc die prestaties verder op te drijven. De nieuwe reeks omvat drie machines: α-C400iB en α-C600iB die de bestaande Robocut machines vervangen en de compleet nieuwe α-C800iB. Deze laatste heeft een werkbereik van 800x600x310 mm en kan werkstukken tot 3000 kg aan. In zijn categorie is de nieuwe α-C800iB de machine met de kleinste footprint in de markt.
Het nieuwe design van de α-CiB reeks omvat een symmetrische structuur die de machines een hogere stijfheid en thermische stabiliteit geeft. Daardoor kan bij het snijden een nog hogere nauwkeurigheid gegarandeerd worden. De α-CiB reeks is verder uitgerust met een compleet nieuwe pulscontrole (FPC – flexible discharge pulse control).

Software
De nieuwe α-CiB draadvonkmachines zijn uitgerust met de meest recente 31i-WB CNC controller en de nieuwe iHMI user interface. Deze biedt een intuïtieve bediening van de machine en maakt het mogelijk om de CAMi software direct vanaf het touchscreen van de machine te gebruiken. De Linki software, waarmee de machine vanaf een externe PC bewaakt kan worden, heeft eveneens van een vernieuwde, gebruiksvriendelijke interface gekregen. Tot slot wordt voor de nieuwe reeks draadvonkmachines ook Robot QSP aangeboden, een software tool die een makkelijke integratie met een beladingsrobot mogelijk maakt.

Fanuc
Stand 144

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

TechnishowNieuws

Nieuwe robotcontroller Fanuc combineert intelligentie met cyberbeveilging

05-03 De nieuwe R-50iA robotcontroller combineert voor het eerst cyberbeveiliging met een uitgebreid scala aan…

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV