Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

Per 1 april is Jan Fijnaut in dienst getreden als sales director bij de Hoffmann Group in Borne. Hij ziet veel mogelijkheden om de omzet van het bedrijf verder te laten groeien.

Jan Fijnaut, de nieuwe sales director van de Hoffmann Group in Borne.

De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in gereedschappen kende deze positie reeds bij diverse vestigingen in Europa, maar nog niet bij de Benelux-tak. “Ons merk groeit sterk, in heel Europa en ook in Nederland”, verklaart Fijnaut. “Om die lijn door te trekken is het nodig dat er iemand specifiek verantwoordelijk is voor de omzetontwikkeling.”

Veel innovaties

Fijnaut heeft jarenlange ervaring in diverse commerciële functies op managementniveau in de vrachtwagenindustrie. De overstap naar de gereedschappen maakt hij met veel plezier: “Techniek spreekt me aan. Hoffmann is veel meer dan handgereedschappen en verspanende gereedschappen. Er vindt hier veel innovatie plaats en er zijn tal van nieuwe ontwikkelingen op gereedschappengebied. Daar ga ik graag mee aan de slag.”

De Hoffmann Group legt al enkele jaren veel focus op e-shop en e-commerce. Deze activiteiten zullen onverminderd verder worden ontwikkeld. “Maar onze klantenbenadering is duidelijk tweeledig”, zegt Fijnaut. “We bieden onze klanten snelheid en zelfstandigheid doordat ze kunnen bestellen in de e-shop. Tegelijkertijd hebben we onze specialisten die over alle producten kunnen adviseren.” Dat laatste is onontbeerlijk want het aanbod wordt steeds groter.

De Hoffmann Group is een systeempartner die een heel pakket van producten en diensten rondom het gereedschap aanbiedt: met meettechniek, werkplaatsinrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Maar zeker ook met het softwaresysteem Connected Manufacturing dat klanten meer productiviteit, eenvoudiger processen, overzicht en een onmiddellijke kostenbesparing oplevert. “Het adviseren van klanten hoe ze daar het maximale rendement uit kunnen halen is heel belangrijk. We hebben mooie praktijkvoorbeelden van klanten die na advisering door onze specialisten veel efficiënter zijn gaan werken.”

Fantastische werkomgeving

In de eerste weken dat hij nu in zijn nieuwe job actief is, heeft Fijnaut al wel gemerkt dat hij samenwerkt met medewerkers die passie voor hun vak hebben. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij samen met hen alle potentie die in de markt zit en nog niet is aangesproken eruit kan  halen. De verspanende industrie blijft een groot aandeel houden, maar het uitgebreide productaanbod van de Hoffmann Group biedt ook kansen in andere industrieën.

Behalve medewerkers met passie voor hun vak heeft Fijnaut bij zijn nieuwe werkgever ook een fantastische werkomgeving aangetroffen. Het bedrijf heeft eind vorig jaar een gloednieuw onderkomen in Borne betrokken met alle mogelijkheden om de klanten optimaal te bedienen, waaronder een multifunctioneel Experience Center en een modern trainings- en opleidingscentrum. De Hoffmann Group had dit in juni willen openen met een groots evenement. Maar omdat het langer duurt Covid-19 onder controle te krijgen, is de officiële opening nu voorzien voor eind dit jaar.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoffmann Group catalogus 2023/2024 beschikbaar

21-08 De catalogus bevat opnieuw vele nieuwe producten, waaronder het GARANT GreenPlus assortiment dat duurzaamheid…

Verspanen

Hoffmann Group biedt procescontrole met Renishaw

19-07 De Hoffmann Group adviseert nu over de relevante diensten en heeft Renishaw-producten in haar…

Verspanen

Hoffmann Group en Iscar gaan samenwerken

08-05 Iscar, met hoofdkantoor in Tefen, Israël, maakt deel uit van de IMC Group en…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Verspanen

Hoffmann Group trakteert op avondje film

21-11 De klanten af en toe in de watten leggen is de Hoffmann Group niet…

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema