Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

Per 1 april is Jan Fijnaut in dienst getreden als sales director bij de Hoffmann Group in Borne. Hij ziet veel mogelijkheden om de omzet van het bedrijf verder te laten groeien.

Jan Fijnaut, de nieuwe sales director van de Hoffmann Group in Borne.

De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in gereedschappen kende deze positie reeds bij diverse vestigingen in Europa, maar nog niet bij de Benelux-tak. “Ons merk groeit sterk, in heel Europa en ook in Nederland”, verklaart Fijnaut. “Om die lijn door te trekken is het nodig dat er iemand specifiek verantwoordelijk is voor de omzetontwikkeling.”

Veel innovaties

Fijnaut heeft jarenlange ervaring in diverse commerciële functies op managementniveau in de vrachtwagenindustrie. De overstap naar de gereedschappen maakt hij met veel plezier: “Techniek spreekt me aan. Hoffmann is veel meer dan handgereedschappen en verspanende gereedschappen. Er vindt hier veel innovatie plaats en er zijn tal van nieuwe ontwikkelingen op gereedschappengebied. Daar ga ik graag mee aan de slag.”

De Hoffmann Group legt al enkele jaren veel focus op e-shop en e-commerce. Deze activiteiten zullen onverminderd verder worden ontwikkeld. “Maar onze klantenbenadering is duidelijk tweeledig”, zegt Fijnaut. “We bieden onze klanten snelheid en zelfstandigheid doordat ze kunnen bestellen in de e-shop. Tegelijkertijd hebben we onze specialisten die over alle producten kunnen adviseren.” Dat laatste is onontbeerlijk want het aanbod wordt steeds groter.

De Hoffmann Group is een systeempartner die een heel pakket van producten en diensten rondom het gereedschap aanbiedt: met meettechniek, werkplaatsinrichting en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Maar zeker ook met het softwaresysteem Connected Manufacturing dat klanten meer productiviteit, eenvoudiger processen, overzicht en een onmiddellijke kostenbesparing oplevert. “Het adviseren van klanten hoe ze daar het maximale rendement uit kunnen halen is heel belangrijk. We hebben mooie praktijkvoorbeelden van klanten die na advisering door onze specialisten veel efficiënter zijn gaan werken.”

Fantastische werkomgeving

In de eerste weken dat hij nu in zijn nieuwe job actief is, heeft Fijnaut al wel gemerkt dat hij samenwerkt met medewerkers die passie voor hun vak hebben. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij samen met hen alle potentie die in de markt zit en nog niet is aangesproken eruit kan  halen. De verspanende industrie blijft een groot aandeel houden, maar het uitgebreide productaanbod van de Hoffmann Group biedt ook kansen in andere industrieën.

Behalve medewerkers met passie voor hun vak heeft Fijnaut bij zijn nieuwe werkgever ook een fantastische werkomgeving aangetroffen. Het bedrijf heeft eind vorig jaar een gloednieuw onderkomen in Borne betrokken met alle mogelijkheden om de klanten optimaal te bedienen, waaronder een multifunctioneel Experience Center en een modern trainings- en opleidingscentrum. De Hoffmann Group had dit in juni willen openen met een groots evenement. Maar omdat het langer duurt Covid-19 onder controle te krijgen, is de officiële opening nu voorzien voor eind dit jaar.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

13-01 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Personeel en Opleiding

“Je kunt niet de hele dag fysiek zwaar werk doen”

13-10 Maar liefst 2 op de 5 werknemers in Nederland heeft te maken met lichamelijke…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

Verspanen

Jubilaris Gerardi is groot geworden met modulaire opspanklem

31-05 “Op basis van hun eerste modulaire klem, die Gerardi zelf nog steeds artikel nummer…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Eerste editie VerspaningsNieuws is een feit

24-03 Denk bijvoorbeeld aan machine-ontwikkelingen, trends in de markt, bedrijfsreportages, innovaties op het gebied van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X